Namibialaismies sai syytteet suomalaisen murhasta – selitys itsepuolustuksesta ei mennyt läpi

Namibialainen mies ampui suomalaisen miehen kaksi vuotta sitten maan pääkaupungissa Windhoekissa. Ampuja vetosi itsepuolustukseen, mutta oikeus ei uskonut häntä.

Tuomari Christie Liebenberg kertoi Rodney Shaniguan, 45, saavan syytteet murhasta ja yrityksestä vaikeuttaa tapauksen tutkintaa, The Namibian kertoo.

Shaniguan on myöntänyt ampuneensa suomalaismiehen autoa kohti, mutta hän korostaa tekonsa pohjautuneen itsepuolustukseen.

Tuomari ei kuitenkaan uskonut tätä, koska kertomus on ristiriidassa muiden todisteiden kanssa.

Kaksi erilaista versiota tapahtuneesta

Shaniguanin mukaan tilanne sai alkunsa, kun miesten autot törmäsivät toisiinsa. Hän väitti nousseensa autostaan ja alkaneensa kävellä suomalaisen luokse, jotta tilanne voitaisiin selvittää.

Epäilty väittää suomalaismiehen kaasuttaneen tämän jälkeen kovaa vauhtia häntä kohti, jonka jälkeen namibialainen päätti ampua autoa suojellakseen itseään.

Kertomus on kuitenkin ristiriidassa kahden silminnäkijän todistusten kanssa.

Huhtikuussa kuultu todistaja kertoi nähneensä epäillyn nousseen autosta ja alkaneen ampua.

Ensimmäinen laukaus osui todistajan mukaan suomalaismiehen auton oikeaan etupyörään, minkä jälkeen epäilty tulitti kohti kuljettajan puolta ajoneuvossa.

Tuomarin mukaan Shaniguanin selitys ontuu, koska mies jatkoi tulitusta autoa kohti sen jälkeen, kun hän oli jo osunut renkaaseen.

Lisäksi Shaniguan oli oikeuden mukaan poistanut autonsta rekisterikilvet ja piilotellut autoa.

Lue myös:

    Uusimmat