Oikeudenkäynti alkoi: huippugolfarin hävyttömästä lentokonesikailusta lisätietoa – nestevana valui ykkösluokasta

Oikeudenkäynti huippugolfari Thorbjörn Olesenia vastaan on alkanut Lontoossa, kertoo BBC. Olesenia syytetään muun muassa seksuaalisesta ahdistelusta. Epäillyt rikokset tapahtuivat lennolla Nashvillestä Lontooseen vuonna 2019.

Olesen oli palaamassa Memphisissä pelatusta kutsuturnauksesta Nahsvillen kautta Eurooppaan. Lennolla vahvasti humaltuneen tanskalaisgolfarin epäillään käyttäytyi häiritsevästi lentohenkilökuntaa kohtaan, virtsanneen koneen käytävälle ja kopeloineen kanssamatkustajaa.

Nainen, jota Olesenin epäillään ahdistelleen lennolla kertoi seikkaperäisesti kokemuksistaan todistajanlausunnossa, joka luettiin oikeudessa.

– Hän otti kiinni kädestäni, suuteli sitä, eikä päästänyt irti. Hän painoi päänsä niskaani vastan. Ajattelin, että "hän ei selvästikään ymmärtänyt, mitä oli tekemässä", nainen kertoi.

– Olin varuillani, koska hän oli ollut agressiivinen henkilökuntaa kohtaan. Hän kietoi oikean kätensä selkäni ympäri. Hän tarttui rintaani ja vei kätensä toiselle rinnalleni. Olin sokissa. Hän ylitti rajat.

Olesen kertoi, ettei hänellä ollut muistikuvia tapahtuneesta. Mies oli poliisikuulustelussa kertomansa mukaan juonut "viisi tai kuusi drinkkiä" ennen astumista koneeseen, mutta kiisti olleensa humalassa. Lennon aluksi hän oli ottanut neljä unilääkepilleriä.

Lentohenkilökunta kuvaili Olesenin olleen vahvasti humalassa ja aivan muissa maailmoissa. Eräs kuvaili, ettei ollut koskaan nähnyt yhtä huonoa käytöstä 27 vuoden uransa aikana.

Olesenille tarjoiltiin juomia vielä alkulennon aikana. Hänen käytöksensä muuttui kuitenkin agressiiviseksi lentohenkilöstöä kohtaan. Noin neljän  tunnin lennon jälkeen henkilökuntaa kutsuttiin paikalle. Kävi ilmi, että golfari oli virtsannut penkilleen ja käytävälle.

Lennon kapteeni kertoi poliiseille harkinneensa kollegoidensa kanssa vaihtoehtoista laskeutumispaikkaa sen jälkeen, kun tilanne golfarin kanssa "eskaloitui". Kapteeni kertoi menneensä matkustamon puolelle kuultuaan Olsenin virtsanneen käytävälle. Kapteeni sanoi kutsuneensa erikoissiivouksen koneeseen Lontoossa nähtyään "nestevanan valuvan ykkösluokasta".

Olesenin tapausta piti käsitellä oikeudessa jo viime vuoden toukokuussa. Koronaviruspandemian aiheuttamien viivästysten takia oikeusistuntoa kuitenkin siirrettiin joulukuulle.

Golfin Euroopan kiertue asetti Olesenin kilpailukieltoon tapahtuneen jälkeen, mutta ilmoitti kesällä 2020 vapauttavansa hänet kilpailukiellosta prosessin venymisen vuoksi. Asiaa on määrä käsitellä uudelleen tuomion antamisen jälkeen.

Olesen on ottanut Euroopan kiertueella viisi voittoa. Kaikki voitot ovat tulleet ennen lentokonevälikohtausta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja