Mainos

Oikeudelta poikkeuksellinen päätös: Oulun insestitapauksen oikeuskäsittely julkinen

Oulun käräjäoikeus on tehnyt päätöksen keskiviikkona käsiteltävän insestitapauksen julkisuudesta.

Seksuaalirikosasiat käsitellään yleensä suljetuin ovin uhrin henkilöllisyyden suojaamiseksi. Julkisuutta käsiteltiin nyt, koska tytär pyysi poikkeuksellisesti tapaukseen julkista käsittelyä. 

Oulun käräjäoikeus määräsi, että asian suullinen käsittely pidetään julkisena.

Suullinen käsittely on julkinen lukuun ottamatta Oikeuslaboratorion tutkimustodistusta. Myös asian oikeudenkäyntiasiakirjat ovat julkisia lukuunottamatta Oikeuslaboratorion tutkimustodistusta. Tutkimustodistus salataan, koska se sisältää tyttären tietojen lisäksi myös muiden henkilöiden salassapidettäviä tietoja.

Oikeuden mukaan asiassa käsitellään ainoastaan tyttären terveystietoja ja häneen kohdistuneita sukupuoliyhteyksiä, joiden julkiseksi tuloa hän ei vastusta, vaan päinvastoin katsoo, että niiden tulisikin tulla tapauksen myötä julkisiksi.

Koska perhe-elämää käsitellään vain vastaajan ja asianomistajan osalta, perheen muiden jäsenten yksityisyys ei vaarannu. Jos tulisi tilanne, että tapauksessa käsitellään muiden perheenjäsenten tietoja, silloin ne voidaan käsitellä oikeuden mukaan muun yleisön läsnä olematta.

Asiaa käsitellään kolmen tuomarin kokoonpanossa. Yleensä käsittelyssä on mukana yksi tuomari ja kaksi lautamiestä. Iltalehden mukaan poikkeuksellinen järjestely johtuu jutun luonteesta ja asian saamasta julkisuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.