Oikea huolto pidentää sohvan käyttöikää – toimi näin!

Sohvan huoltoa ja pesua ei kannata laiminlyödä, sillä hyvin hoidettu sohva pysyy käyttökelpoisena pidempään. 

Kangassohvan oikeaoppinen hoito ei ole vaikeaa, mutta vaatii muutamia muistettavia asioita. Sohva kannattaa ensinnäkin imuroida säännöllisesti esimerkiksi viikkosiivouksen yhteydessä ja tahrat poistaa heti niiden ilmaannuttua.

Puhdistuksessa on aina tärkeää noudattaa valmistajan antamia ohjeita ja tekstiilimerkintöjä. Jotkut kankaat kestävät vesipesua, toiset taas eivät. Parasta on välttää tahroja jo ennakkoon käsittelemällä sohva sen materiaalille sopivalla suoja-aineella ja välttämällä esimerkiksi sohvalla syömistä tai juomista. Vältä myös märkien pyyhkeiden ja vaatteiden säilyttämistä sohvalla, sillä kosteus saattaa imeytyä sohvaan.

Raikkaan tuoksun sohvaan saat, kun viet tyynyt ulos tuulettumaan. Muista kuitenkin valita varjoinen paikka. Olohuoneessakin sohva kannattaa sijoittaa niin, ettei auringonvalo pääse haalistamaan sitä. Raikastamiseen on olemassa myös erilaisia tekstiilinraikastajia, joiden sopivuus omaan sohvaan kannattaa varmistaa. 

Jos materiaali sallii, voi sohvalle tehdä talvella myös lumikäsittelyn, jolloin sohvalle voi hieroa kevyesti lunta, minkä jälkeen se harjataan pois. Ennen lumikäsittelyä sohvan pitää antaa jäähtyä ulkona puoli tuntia. 

Lähteet: siivous.info, lifestyle.com.au

Lue myös:

    Uusimmat