Oho! Volkswagenin uusi katumaasturi maksaa Suomessakin alle 19 000 euroa

Volkswagen T-Cross maksaa Suomessakin alle 20 000 euroa 1:27
Volkswagen T-Cross on Poloon pohjautuva kompakti katumaasturi.

Volkswagenin uusin ja kompaktein katumaasturimalli T-Cross nähtiin Suomessa marraskuussa Auto 2018 -tapahtumassa. Nyt uutuusmallin hinnat on vahvistettu.

Volkkarin kaikkien aikojen kompakteimman katumaasturin, Poloon pohjautuvan T-Crossin, hinnat alkavat 18 800 eurosta. Tuolla rahalla autoonsa saa yksilitraisen ja 70-kilowattisen (95 hv) bensiinimoottorin ja manuaalivaihteiston.

Tavaratilaa voidaan kasvattaa jopa 14 senttiä siirtyvän takapenkin ansiosta avulla 385 litrasta 455 litraan. Takaistuimen selkänoja voidaan taittaa joko jaettuna 60:40-suhteessa tai kokonaan, jolloin saadaan tasainen tavaratila ja tilaa mukavat 1 281 litraa.

Volkswagen T-Crossin keulaa hallitsee laaja jäähdyttimen säleikkö, johon konepelti ja ajovalot on integroitu. Takaosan mustalla rajattu heijastinnauha kulkee läpi takaosan.

T-Cross on aina etuvetoinen. Suomessa tarjolla on karvalakkimallin 70-kilowattisen TSI-moottorin lisäksi myös 85-kilowattinen (115 hv) versio. Myöhemmin tarjolle tulee 70 kW:n TDI-dieselkone.

Auton yhdistetty kulutus on 5,8 l/100 km ja sen CO2-päästöt 131 g/km (WLTP, manuaalivaihteisto, vakiovarusteet). Volkswagen T-Cross on valittavissa kolmella eri varustelutasolla.

T-Cross tarjoaa myös moderneja lisävarusteita. Saatavilla on muun muassa matkapuhelimen langaton laturi, avaimeton lukitus ja käynnistys ja digitaalinen mittaristo. Vakiovarusteina ovat ympäristönvalvontajärjestelmä jalankulkijatunnistuksella ja hätäjarrutustoiminnolla, katvealueen varoitin ja kaistanpitoavustin sekä mäkilähtöavustin. Lisävarustelistalta voi ruksia pysäköintiavustimen, mukautuvan vakionopeudensäätimen, kaukovaloautomatiikan ja kuljettajan vireystilan tarkkailutoiminnon.

Ulkovärejä on tarjolla 12 erilaista, ja kojelaudan somisteisiinkin voi itse vaikuttaa. 

Uudet Volkswagen T-Crossit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille alkukeväästä.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat