Oho, uskoisitko että näillekin on perustettu faniklubeja?

Laulajilla kuten muilla julkimoilla sekä urheiluseuroilla on omat faniklubit. Ihailijat voivat kokoontua sinne jakamaan tuntemuksiaan sekä saamaan tietoa idolistaan. Faniklubeja on perustettu myös hieman erikoisemmille kohteille.

Paavin faniklubi

Katolisen kirkon johtajalla Paavi Benedictus XVI:lla on oma faniklubi. Kotisivuilla on tietoa paavista ja hänen esiintymisistään. Todelliset fanit voivat ostaa paavin kuvalla varustettuja pinssejä, paitoja ja jopa olutmukeja.

Loch Nessin hirviön faniklubi

Vaikka Skotlannin Loch Ness -järvessä asustavan hirviön olemassaoloa ei ole virallisesti vahvistettu, otukselle on perustettu 1990-luvulla oma faniklubi. Gary Campbell on nähnyt jotain selittämätöntä Loch Ness -järvessä. Hän perusti klubin huomattuaan, ettei ole yhtä paikkaa, johon voisi ilmoittaa havainnot "Nessiestä".

Parinkymmenen euron jäsenmaksulla saa muun muassa Nessie-pehmolelun sekä postikortteja, joihin voi raapustaa havainnot Loch Nessiltä. Klubilla on jäseniä Iso-Britannian lisäksi Yhdysvalloista, Kanadasta, Australiasta sekä Japanista.

Rottien faniklubi

Useat ihmiset fanittavat eläimiä. Vuonna 1992 perustettu rottien faniklubi on suunnattu lemmikkirottien omistajille. Klubin tavoite on jakaa rottiin kohdistuvaa rakkautta sekä levittää tietoa lemmikkirottien oikeaoppisesta kohtelusta.

Rottaleidiksi (The Rat Lady) kutsuttu klubin perustaja Debbie julkaisi aluksi joka kuukausi Rottaraportin. Sittemmin hän keskittyi sittemmin rotta-aiheisten kirjojen kirjoittamiseen sekä vastustamaan elävien eläinten syöttämistä matelijoille.

Kippari-Kallen faniklubi

Pinaattia popsivalle merimiehelle perustettiin faniklubi vuonna 1989, jotta keräilijät pystyisivät ostamaan ja myymään fanituotteitaan. Alusta asti klubi on julkaissut Kippari-Kalle-uutislehteä ja jakaa sitä sadoille ihailijoille ympäri maapallon.

Klubin päämaja on nykyään Yhdysvaltojen Chester-nimisessä kaupungissa, jota pidetään Kippari-Kallen kotipaikkana. Piirroshahmon luoja Elzie Crisler Segar nimittäin syntyi Chesterissä.

Zombien faniklubi

The Walking Dead on Robert Kirkmanin sarjakuvaan perustuva televisiosarja. Vain pari vuotta vanhassa ohjelmassa joukko ihmisiä on selviytynyt zombiepidemiasta ja etsivät suojapaikkaa eläviltä kuolleilta. Faniklubin sivuilla vinkataan, että Google maps osoittaa asekaupat, huoltoasemat, radiotornit ynnä muut paikat, jotka ovat elintärkeitä zombien hyökätessä.

Faniklubin sivuilla on näyttelijöiden haastatteluja sekä muuta sarjaan liittyvää tietoa ja uutisia. Sinne on kerätty myös linkkejä muille zombisivuille. Esimerkiksi Zombie World News -sivustolle päivitetään fiktiivisiä zombiuutisia. Tuorein juttu kertoo, kuinka 92-vuotias australialaisnainen joutui oudon otuksen hyökkäyksen kohteeksi.

Lähteet: www.popebenedictxvifanclub.com, www.lochness.co.uk, www.ratfanclub.org, www.popeyethesailor.com, www.walkingdeadfunclub.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat