Ohjaaja Niina Lahtinen rakastaa hauskojen miesten kirjoja

Kuudennessa Kirjapiiri-jaksossa käsikirjoittaja-ohjaaja Niina Lahtinen kertoo lukutottumuksistaan. Hän paljastaa rakastavansa Märta Tikkasen teoksia sekä hauskojen miesten kirjoittamia kirjoja.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Niina Lahtinen kertoo uusimmassa Kirjapiiri-jaksossa lukevansa kirjoja lukupiirissä ystävänsä kanssa.

– Rakastan lukukokemuksen jakamista, kun ihmiset lukevat kuitenkin niin eri tavoilla, hän kertoo.

Lahtinen nostaa suosikkikirjailijoikseen muun muassa Märtä Tikkasen ja Juha Hurmeen.

– Samaistun Märtä Tikkaseen ja rakastan hänen runojaan. Juha Hurme on opettanut minulle aikanaan teatteria. Hänellä on ihana tapa sanoa, että jos jollekin asialle ei ole suomalaista sanaa, niin sitten keksit sen, käsikirjoittaja kuvaa.

Lahtinen pitää erityisesti siitä, kun kirjailija sekoittaa eri tyylilajeja. Hän kuvailee, miten Märta Tikkanen esimerkiksi kirjoittaa samaan aikaan kuin dokumenttia, runoa ja päiväkirjaa. Lahtinen kertoo tekevänsä töitä myös itse sekoittamisasenteella: olemalla näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja.

– Jotenkin rakastan sellaista rohkeutta ja röyhkeyttä. Ja sitten rakastan hauskoja miehiä, sen takia rakastan Petri Tammista ja Juha Hurmetta ja mun miestäni (Aku Hirviniemi) ja kollegoitani.

Lahtinen kertoo ensitapaamisestaan kirjailija Miika Nousiaisen kanssa. Nousiainen oli vinkannut, että romaanin voi kirjoittaa kirjoittamalla joka päivä vaikkapa vain 15 minuutin ajan. Tästä innostuneena Lahtinen kertoo miettineensä, että ehkä hänkin vielä jonain päivänä kirjoittaa kirjan.

Kirjapiiri AVAlla lauantaisin klo 17.30. Uusinnat maanantaisin klo 23.00.

Teksti: AVA

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat