Ohikulkija näki karhun puussa ja soitti poliisin, joka löysikin puusta ihmisen – miten moinen erhe voi syntyä ja millä asialla puussa oltiin?

4:53
Arja sen sijaan kohtasi karhu-uroksen pihalla silmästä silmään ja kirosanat lensivät – MTV Uutiset tavoitti someilmiöksi nousseen suomussalmelaisnaisen

Sisä-Suomen poliisi sai tänään tehtävän mennä tarkastamaan Muurameen, onko karhu kiivennyt puuhun, niin kuin yhteydenottaja väitti.

Puussa ei ollut karhu, puussa oli ihminen, poliisi päätyi twiittamaan tehtävästään, ja aiheutti luonnollisesti hieman huvittuneisuutta perjantai-iltaan.

"Ei kuulunut poliisien karhuryhmään", "Sitä se koronatukka teettää", "Päästittekö kuitenkin luontoon vapaaksi", vai oliko kyse verokarhusta tai miehestä sukunimeltään Karhu, twiittailijat kilvan naljailivat.

Mutta twiitti ei kertonut yhtä olennaista asiaa: Oliko puuhun päätynyt ihminen turvassa? Ja millä asialla hän oli puuhun päätynyt?

Siispä soitimme Sisä-Suomen poliisilaitokseen.

– Sivulliselta tullut ilmoitus, että karhu oli puussa. Mutta kyseessä olikin ihminen laittamassa linnunpönttöä puuhun, vahvistaa MTV Uutisille vanhempi konstapeeli Jari Tuomola Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Mutta miten ihmisen voi sekoittaa karhuun? Oliko kyse karvaisemmasta urhosta?

– Kaukaa kun katsoo ja (ihminen on) tummissa vaatteissa, äkkiähän siinä erehtyy, Tuomola tuumi.

Tuomolan mukaan linnunpöntönasentajalla ei ollut tilanteessa hätää ja hän pääsi omin jaloin puusta alas.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja