Ohikulkija löysi parvekkeelta pudonneet tai pudotetut lapset Tukholmassa, toinen kuoli vammoihinsa, kaksi aikuista otettu kiinni – näin naapurit reagoivat tragediaan

Poliisi epäilee kahden pienen lapsen joutuneen puukotetuksi ja parvekkeelta alas heitetyksi Tukholmassa – näin paikallinen reagoi suru-uutiseen 1:30
Katso video: Näin paikallinen asukas kuvailee naapurustoa järkyttäneitä tapahtumia

Poliisi otti kiinni kaksi ihmistä, pysyy vaiti tapauksen yksityiskohdista.

Kaksi alle kymmenvuotiasta lasta loukkaantui vakavasti pudottuaan sunnuntai-iltana kerrostalon parvekkeelta Tukholman Hässelbyssä. Toinen lapsista kuoli myöhemmin sairaalassa, toisen vammat ovat poliisin mukaan kriittiset.

–  Uskomme, että lapset putosivat korkealta, mutta emme vielä ole valmiita arvioimaan, miten se tapahtui, sanoi poliisin lehdistötiedottaja Daniel Wikhdal.

Poliisi otti kiinni myöhään sunnuntaina kaksi aikuista, miehen ja naisen. Heitä epäiltiin siinä vaiheessa kahdesta murhan yrityksestä.

–  Uskomme, että muilla ihmisillä on tapahtumissa osuutensa. Selvitämme, mikä se osuus on voinut olla. Emme kerro tarkemmin siitä, miten lapset saivat vammansa tai millaisia kyseiset vammat ovat, Wikdahl sanoi.

Aftonbladetin mukaan poliisi epäilee, että lapsia puukotettiin ensin, minkä jälkeen heidät heitettiin parvekkeelta, noin viidentoista metrin korkeudelta.

Poliisi hälytettiin paikalle ennen iltakymmentä paikallista aikaa, kun ohikulkija oli löytänyt parvekkeelta pudonneet lapset.

Myös toinen kiinni otetuista aikuisista loukkaantunut

Myös toinen kiinni otetuista aikuisista on loukkaantunut. Poliisin mukana lapsilla ja aikuisilla on läheinen yhteys toisiinsa. Expressen kertoi, että loukkaantunut henkilö on lasten isä ja että hän oli viiltänyt itseään veitsellä. Miehellä ei lehden mukaan ollut aiempaa rikostaustaa.

Loukkaantunutta henkilöä ei poliisin mukaan ole ollut mahdollista kuulla.

Hässelby-Vällingbyn kaupunginosahallinto kokoontui tapauksen johdosta kriisikokoukseen heti maanantaiaamuna. Ruotsalaismedian haastattelemat naapurit olivat tapahtuneesta kauhuissaan ja kuvasivat lasten perhettä "hiljaiseksi" ja "tavalliseksi".

TV4:n haastattelema, alueella asuva Mattias Elverljung kertoo havainneensa alueella ensin helikopterin ja sen jälkeen poliisiautoja ja ambulansseja.

– Asuntooni ei näkynyt mitään, tilanne rauhoittui, mutta sitten googletin, mitä oli tapahtunut. Kauheaa, että noin pienet lapset ovat olleet osallisena.

Katso Mattias Elverljungin haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat