Mainos

OECD: Uuden työpaikan löytäminen Suomessa verrattain helppoa

Työttömäksi jääneet löytävät Suomessa verrattain hyvin uuden työn.

Noin viisi kuudesta irtisanotusta löytää yleensä uuden työn vuoden sisällä, selviää taloudellisen yhteistyön järjestön OECD:n tänään julkaisemasta raportista.  

Suomi pärjää OECD:n mukaan hyvin kansainvälisessä vertailussa. Verrokkimaista vain Ruotsissa uusi työ löytyy näin helposti.  

Pidempään työttömänä olleiden työttömyydellä on kuitenkin taipumus pitkittyä. Hankalimmassa asemassa ovat raportin mukaan yli 55-vuotiaat ja alle 25-vuotiaat, varsinkin jos ammattiosaamisessa on puutteita.  

OECD pitää huolestuttavana, että irtisanomispaketin saaneet työttömät voivat olla useita kuukausia aktiivisten työvoimatoimien ulkopuolella. Järjestö suosittaakin, että työttömäksi jääneille tulisi aina velvollisuus rekisteröityä työvoimaviranomaisille nopeasti työttömäksi jäämisen jälkeen. Näin parannettaisiin työttömien mahdollisuutta löytää uutta työtä.  

Suomalaisilla työmarkkinoilla on käynyt viime vuosina kova puhuri. OECD:n mukaan 5,5 prosenttia yli vuoden työssä olleista joutui massairtisanomisten kohteeksi 15 viime vuoden aikana. Pahin tilanne oli vuonna 2009, jolloin osuus oli yli 7 prosenttia. Luku on selvästi suurempi kuin Tanskassa tai Ruotsissa.  

Raportin ovat kirjoittaneet asiantuntijat OECD:stä ja Palkansaajien tutkimuslaitoksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.