Odotus on ohi: Tesla Model 3 saapuu Suomeen keskiviikkona

Tesla Model 3 ensimmäistä kertaa Suomessa – MTV Uutiset tutustui 3:26

Tesla tuo Model 3 -uutuusmallinsa näytille tällä viikolla Eurooppaan ja samalla myös Suomeen. Innokkaimmat pääsevät tutustumaan autoon Teslan Vantaan-liikkeessä keskiviikkoaamuna kello 10 alkaen.

Huomenna on ensimmäinen mahdollisuus päästä tutustumaan Model 3:een Suomessa, kun Tesla tuo uutuusmallinsa näytille Vantaan Kaivokselassa sijaitsevaan myymäläänsä.

Teslan mukaan Model 3:n "esikatselutilaisuudet" ovat tärkeä virstanpylväs yhtiölle Euroopassa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun Model 3:n varaajat ja yleisö näkevät autot eurooppalaisissa liikkeissä, mikä on alku Model 3:n saapumiselle Eurooppaan, Tesla kertoo.

Model 3 on antanut odottaa itseään

Model 3 on Teslan pienempi, yksinkertaisempi ja edullisempi sähköauto. Yhtiö pitää sitä "kriittisenä askeleena" missiossaan nopeuttaa koko maailman siirtymistä kestävään energiaan. Sen laatua on kuitenkin usein kritisoitu.

Kun Model 3:n varauskirjat avattiin keväällä 2016, tuli varauksia heti ensimmäisenä päivänä 115 000 kappaletta. Ensimmäisen viikon aikana autoja oli varattu jo yli 325 000. Jonoa oli myös Vantaan Kaivokselassa sijaitsevan Suomen ainoan Tesla-liikkeen oven takana heti aamusta.

– Toimitukset alkavat näillä näkymin vuoden 2017 lopulla, ja aikataulu venyy enintään vuoden 2018 alkuun, Suomen Teslalta kerrottiin tuolloin, mutta aikataulu on paukkunut useaan otteeseen.

Autoaan odottavien aika on ollut pitkä, mutta nyt tunnelin päässä näkyy sentään valoa. Ensimmäiset autot toimitettaneen eurooppalaisille asiakkaille ensi vuoden alkupuolella, mutta tarkempaa tietoa Suomen-saatavuudesta ei vielä ole.

Tesla järjestää keskiviikkoaamuna ennen ovien avautumista mediatilaisuuden, jossa myös MTV Uutiset on paikalla.

Lue myös:

    Uusimmat