Odottava äiti tuskailee nettipalstalla: Vanhempani eivät suostu luopumaan aggressiivisesta koirastaan tulevan lapsenlapsen vuoksi

7:30

Odottava äiti ihmettelee nettipalstalla, mikseivät hänen vanhempansa voi luopua koirastaan tulevan lapsenlapsen vuoksi.

Yllä olevalla videolla selviää, millaista on koirapäiväkodissa.

Netmums-nettipalstalla keskustelu käy kuumana. Nimimerkillä Aimee M. kirjoittava tuleva äiti kaipaa neuvoja muilta vanhemmilta. Aimee kertoo asuvansa vanhemmillaan, ja tuntevansa olonsa "vihaiseksi ja surulliseksi" sen vuoksi, etteivät tulevat isovanhemmat ole valmiita luopumaan perheen koirasta edes tulevan lapsenlapsensa turvallisuuden vuoksi.

Aimee kertoo, että koiran tiedetään joskus purreen lapsia. Naisen mukaan koira myös murisee lasten lähestyessä sitä. 

– Minusta ei tunnu turvalliselta tuoda vastasyntynyttä tähän taloon koiran kanssa, mutta vanhempani eivät luovu siitä, koska se on ollut heillä niin monta vuotta, Aimee kirjoittaa. 

"Ei muuta paikkaa, minne mennä"

Nainen kertoo ehdottaneensa myös sitä, että koira oleskelisi takapihalla siihen saakka, että lapsi menisi nukkumaan, mutta sekään vaihtoehto ei kelvannut vanhemmille.

Koska tuleva vauva oli yllätys, eikä naisella ole varaa muuttaa muualle, tilanne on tukala.

– Minulla ei ole muuta paikkaa, minne mennä, ja tunnen oloni niin vihaiseksi ja surulliseksi siitä, että vanhempani valitsevat aggressiivisen koiran ennemmin kuin lapsenlapsensa, turhautunut Aimee valittaa.

Perusteluna vanhemmat ovat sanoneet, että koira kyllä tietää, että vauva on sen perheenjäsen. Aimee ei usko heitä.

Nainen kyseleekin muilta vanhemmilta mielipidettä. Onko hän turhan dramaattinen vai pitäisikö vanhempien luopua koirastaan?

"Olet kohtuuton"

Eräs kommentoija kehotti olemaan stressaamatta asiasta vielä tässä vaiheessa.

– Yritä olla huolehtimatta, odota, että vauva tulee ja katso, miten se menee. Ensinnäkin, niin kuin varmaan tiedät, älä jätä koiraa kaksin vauvan kanssa. Mutta katso, miten se sujuu, kun olet itse paikalla. Ei sitä koskaan tiedä, se voi mennä hienosti, nimimerkki Helen kirjoittaa.

– Minusta olet kohtuuton. Sinä valitsit saada vauvan, eivät he, joten et voi odottaa heidän muuttavan elämäänsä sovittaakseen sen sinun elämääsi, toteaa Mel W.

– Kenenkään ei koskaan pitäisi luottaa koiraansa sataprosenttisesti sen historiasta huolimatta, mutta siitä huolimattakaan en koskaan olettaisi vanhempieni luopumaan rakkaasta lemmikistään oman tilanteeni vuoksi, sanoi puolestaan Paulina J.

"Ei kuulosta hyvältä"

Moni oli kuitenkin Aimeen kanssa samoilla linjoilla.

– Ei kuulosta lainkaan hyvältä, ottaen huomioon, että koira on jo purrut muita lapsia, kauhisteli Valh.

Se, miksi koiraa ei oltu lopetettu sen purtua lasta, ihmetytti myös. Aimee selitti, että kyseinen lapsi oli perheenjäsen, joten tapauksesta ei tehty ilmoitusta. Aimeen isä ei suostunut lopettamaan koiraa.

– Minulla on koira, ja rakastan sitä älyttömästi, mutta jos se osottaisi aggressiota lasta kohtaan, en voisi pitää sitä, Michelle W. kommentoi.

Aimee sai neuvoista kaipaamansa vastauksen ja palasi kertomaan, että aikoo asua turvallisemmassa ympäristössä toisten perheenjäsenten luona siihen saakka, että saa hankittua itselleen ja vauvalleen oman kodin.

Erään äidin lapsi ja koira tulivat toimeen vähän turhankin hyvin: Lapsi oli tunnin hiljaa eikä koiraa näkynyt missään – äiti tajusi liian myöhään, mistä oli kyse

Lähteet: Netmums, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja