Odotettu piristyminen ei toteutunutkaan: Hiljaiselo jatkui asuntomarkkinoilla

Ennakkotietojen mukaan tämän vuoden huhtikuussa tehtiin muutamia prosentteja vähemmän asuntokauppoja edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Odotettu piristyminen asuntomarkkinoilla jäi siis toteutumatta ainakin huhtikuun osalta.

– Piristymisen merkkejä on ollut ilmassa muun muassa lisääntyneinä kyselyinä. Kauppamäärät kuitenkin osoittavat, että todellinen sysäys on jäänyt toteutumatta. Tämä herättää kysymyksiä siitä, ovatko kauppamäärät jääneet pysyvästi tai ainakin toistaiseksi alhaisemmalle tasolle, Asuntoverkon hallituksen puheenjohtaja Tomi Sarlin sanoo. 

– Työelämän epävarmuus heijastuu asuntomarkkinoille. Asiakkaat ovat nyt todella tarkkoja siitä, mitä ostavat. Remontteja karsastetaan samoin kuin tietyn hintatason ylittäviä asuntoja. Osa kohteista viedään käsistä, kun taas joidenkin osalta välittäjä istuu näytöstä toiseen yksin asunnossa, vaikka tilastojen valossa asunto olisi hinnoiteltu oikein, Sarlin jatkaa.

Sarlin spekuloi, että jatkuva noususuhdanteinen trendi hinnoissa on voinut aiheuttaa sen, että asuntoon sitoudutaan nyt pidemmäksi aikaa kuin takavuosina. Tällöin kohteita ostetaan ja myydään vähemmän kuin aikaisemmin, mikä näkyy myös kauppamäärissä.

Lähde: Asuntoverkko

Lue myös:

    Uusimmat