Mainos

Obama lupasi supistuksia puolustusmenoihin ja hidasta elpymistä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei aio antaa periksi kunnianhimoisissa uudistussuunnitelmissaan. Talouskriisistä huolimatta presidentti ajaa yhä eteenpäin uusiutuvien energianlähteiden lisäämistä, koulutusuudistuksia ja terveydenhuollon kohentamista. Obaman mukaan tämä rakentaa uuden perustan kestävälle vauraudelle.

-Vaikka toiminta maksaa melkoisesti, niin voin vakuuttaa teille, että toimettomuuden hinta on korkeampi, muistutti Obama keskiviikkona pitämässään linjapuheessa.

Obama myös puolusti mittavia elvytyshankkeitaan vakuuttamalla, että hänen hallintonsa on löytänyt jo 2000 miljardin dollarin edestä säästöjä, jotka voidaan toteuttaa seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Presidentti muistutti myös, että terveydenhuollon uudistuksiin suunnatut varat maksavat itsensä takaisin ennaltaehkäisevän terveydenhuollon tuomina säästöinä.

-Hitaasti mutta varmasti luottamus palautuu ja taloutemme elpyy, presidentti innosti amerikkalaisia.

Obama ei puuttunut kongressille pitämässään puheessa paljoakaan ulkopolitiikkaan, mutta lupasi mittavia säästöjä puolustusbudjettiin.

-Hylkäämme sopimukset, joita ei ole kilpailutettu. Niihin on syydetty miljardeja Irakissa. Uudistamme samalla puolustusbudjettimme siten, ettemme enää maksa kylmän sodan ajan asejärjestelmistä, joita emme käytä.

Obama ei kertonut, mitä kohteita karsitaan, mutta esimerkiksi kehitteillä olevat uudet hävittäjät voivat olla listalla.

Presidentin mukaan Irakista vetäytyminen tuo mukanaan säästöjä, vaikka Afganistan vaatiikin lisähuomiota. Tämä on kuitenkin Obaman mukaan huomioitu budjetissa.

-Kansakuntamme on ollut sodassa seitsemän vuotta, emmekä enää salaa sen hintaa, Obama painotti.

Leikkauksista huolimatta Obama lupasi lisätä maa- ja merivoiminen voimavaroja sekä nostaa sotilaiden palkkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.