Mainos

Sanders sai rokkitähden vastaanoton – Michelle Obama hurmasi yleisön

4:32

Bernie Sanders sai rokkitähden vastaanoton demokraattien puoluekokouksen avauspäivän pääpuhujana.

Sanders pääsi aloittamaan puheensa vasta pari minuuttia kokouslavalle saapumisensa jälkeen, kun raivokkaista aplodeista ei ollut tulla loppua. Sanders kiitti kannustuksesta parikymmentä kertaa, ennen kuin yleisö lopulta hiljeni.

1:34

Sanders lupasi melkein puheensa aluksi sen, mitä kaikki osasivat odottaa: antaa täyden tukensa Hillary Clintonille. Hän sanoi, että Clinton täytyy valita presidentiksi, koska Yhdysvallat tarvitsee todellista johtajuutta, mikä tekee maasta entistä vahvemman.

Sanders sanoi republikaanien Donald Trumpiin viitaten, ettei tällaista johtajuutta voi olla erilaisten ihmisryhmien haukkuminen.

– Trump solvaa ryhmää toisensa jälkeen, mutta Clinton ymmärtää, että monimuotoisuutemme on suurimpia voimavarojamme. Olen ylpeä seisoessani hänen rinnallaan, Sanders sanoi. 

Sanders patistaa joukkojaan Clintonin tueksi 

Sanders kamppaili pitkään demokraattien presidenttiehdokkuudesta Clintonia vastaan, mutta taipui lopulta pari viikkoa sitten tukemaan häntä. Clinton nimitetään virallisesti puolueen ehdokkaaksi puoluekokouksessa.

Sanders painotti, että demokraatit eivät saa jakautua hänen ja Clintonin välillä, vaan on tärkeää saada yhdistettyä kaikki voimat Clintonin taakse. Monet Sandersin kannattajat ovat ilmoittaneet, etteivät aio äänestää Clintonia.

– Jos kuvittelet, että tämä äänestys ei ole sinua varten, mieti uudestaan. Mieti minkälaisia valintoja Trump tekisi presidenttinä, Sanders jatkoi.

Vermontin senaattori Sanders sanoi, että hän varmasti on kaikkein pettynein henkilö, koska ei tullut valituksi. Hän kuitenkin painotti, ettei vaaleissa ole kyse hänestä, Clintonista tai Trumpista, vaan siitä, millaiseksi Yhdysvallat rakennetaan tuleville sukupolville. 

Trump: Sanders möi itsensä Clintonille 

Sandersin mukaan on päivänselvää, että hän on eri mieltä monista asioista Clintonin kanssa. Mutta he ovat myös samalla linjalla monissa isoissa kysymyksissä.

– Clinton ymmärtää, että meidän täytyy nostaa minimipalkkaa. Hän on myös päättänyt luoda miljoonia työpaikkoja parantamalla Yhdysvaltojen infrastruktuuria.

Sanders lisäsi, että hänen kannattajiensa pitää olla tyytyväisiä saavutuksiinsa. Sanders sanoi joukkojensa aloittaneen poliittisen vallankumouksen Yhdysvaltojen uudistamiseksi.

– Sitä työtä jatketaan.

Pitkin päivää Twitterissä aktiivisena ollut Trump sanoi olevansa pahoillaan Sandersin puolesta, joka "myi itsensä kierolle Clintonille". Hän kirjoitti seuranneensa surullisena, kuinka Sanders hylkäsi vallankumouksensa.

– Kaikki tuo työ, energia ja raha turhaan. Ajanhukkaa, Trump kirjoitti. 

Obama kehui Clintonin paineensietokykyä 

Ennen Sandersia puoluekokouksessa puhunut maan ensimmäinen nainen Michelle Obama ylisti Clintonin paineensietokykyä. Obama sanoi puheessaan, ettei Clinton ole luovuttanut elämässään kertaakaan ryhdyttyään ajamaan jotain asiaa.

Michelle Obama sanoi uskovansa, että tulevissa vaaleissa Clinton on ainoa ehdokas, jolla on todellista pätevyyttä presidentin tehtävään. Obaman mielestä on Clintonin ansiota, että hänen tyttärensä ja muut lapset ottavat itsestäänselvyytenä, että myös nainen voi olla Yhdysvaltain presidentti.

– Älkää antako kenenkään sanoa teille, että meidän täytyy taas tehdä tästä maasta mahtava, koska tämä maa on jo maailman paras, Obama sanoi ja sai Philadelphian puoluekokousyleisöltä raikuvat aplodit.

Kommentti viittasi Trumpin iskulauseeseen "Tehdään Yhdysvalloista taas mahtava".

Obama myös otti kantaa Trumpin puheisiin, vaikka ei maininnutkaan häntä nimeltä. Hän nimitti kuulemaansa kielenkäyttöä vastenmieliseksi.

– Kun joku on julma tai käyttäytyy kiusaajan tavoin, me emme alennu heidän tasolleen, Obama viestitti.

Presidentti Barack Obama kommentoi vaimonsa puhetta Twitterissä välittömästi. Hän sanoi, ettei voisi olla puolisostaan ylpeämpi.

– Uskomaton puhe uskomattomalta naiselta. Rakastan sinua, Michelle, Barack Obama kirjoitti.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja