Michelle Obama kritisoi Trumpia täydellisestä empatian puutteesta ja vetosi etenkin epävarmoihin äänestäjiin: "Nyt ei ole aika jättää äänestämättä protestin vuoksi"

6:00
Katso videolta Michelle Obaman suorasanainen puhe.

Yhdysvalloissa entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama kritisoi kovasanaisesti presidentti Donald Trumpia demokraattien puoluekokouksessa ja vetosi puheessaan etenkin niihin, jotka harkitsevat äänestämättä jättämistä.

Tällaisten äänestäjien katsottiin osaltaan aiheuttaneen demokraattiehdokas Hillary Clintonin häviön Trumpille vuoden 2016 vaaleissa.

Obama kehotti äänestäjiä kerääntymään demokraattien ehdokkaaksi valittavan Joe Bidenin taakse.

– Nyt ei ole aika jättää äänestämättä protestin vuoksi tai pelata pelejä sellaisilla kandidaateilla, joilla ei ole mahdollisuutta voittaa, Obama sanoi.

– Presidenttiys ei muuta sitä, kuka olet – se paljastaa, kuka olet. Presidentinvaalit paljastavat myös, keitä me olemme. Ja neljä vuotta sitten monet ihmiset päättivät uskoa, että heidän äänillään ei ole merkitystä.

Obama sanoi ymmärtävänsä, että monen mielessä ei ole tällä hetkellä politiikka. Hän kuitenkin korosti, että asiat voivat mennä vielä huonompaan suuntaan.

– Jos ajattelette, että asiat eivät voi mennä huonompaan, luottakaa minuun: ne voivat, jos emme saa muutosta aikaan näissä vaaleissa, Obama sanoi.

– Jotta meillä olisi edes vähän toivoa tämän kaaoksen päättämiseen, meidän täytyy äänestää Joe Bidenia kuin elämämme riippuisi siitä, hän lisäsi.

Obama toisti myös vuoden 2016 puoluekokouksesta elämään jääneen lauseensa "kun he menevät riman alta, me ylitämme sen", nyt uudessa muodossa.

– Riman ylittäminen on ainoa keino, joka toimii.

Obama: Trump on väärä presidentti maallemme

Obama myös kritisoi Trumpia suorasanaisesti.

– Sallikaa minun olla nyt niin rehellinen ja suora kun voin. Donald Trump on väärä presidentti maallemme -- hän ei vain pysty olemaan sitä, mitä tarvitsemme, Obama sanoi.

Hän kritisoi Trumpia myös "kaaoksen ja jakautuneisuuden luomisesta" ja täydellisestä empatian puutteesta, mikä on Obaman mukaan näkynyt "valkoisen ylivallan rohkaisemisessa, maahanmuuttajien lasten erottamisessa vanhemmistaan ja kyynelkaasun käyttämisenä rauhallisten protestien hajottamiseksi".

Obama myös kuvasi Bidenia "totta puhuvaksi mieheksi, joka luottaa tieteeseen". Tämä oli selvä piikki Trumpille, joka on vähätellyt asiantuntijatietoa koronakriisin hoidossa.

Obaman mukaan Biden oli myös loistava varapresidentti toimiessaan tehtävässä presidentti Barack Obaman kaudella

– Tunnen Joen. Hän on perinpohjaisen rehti, uskonsa ohjaama mies, Michelle Obama sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja