Nyt venäläistoimittaja Babtshenko kertoo, kuinka hän "kuoli" kotitalonsa terassille: Päällä rikkinäinen t-paita ja porsaan verta

Babtshenko pyysi anteeksi vaimoltaan valekuolemaansa 0:38

Venäläistoimittaja Arkadi Babtshenko on kertonut, kuinka hänen salamurhansa lavastettiin. Kun kuolema oli otsikoissa joka puolella maailmaa, hän seurasi tapahtumia ukrainalaiselta ruumishuoneelta.

Tiistai-iltana kerrottiin, että toimittaja oli ammuttu kotitalonsa terassille. Noin vuorokausi tämän jälkeen murhasta järjestettiin tiedotustilaisuus, jonka suurin yllätys oli hetki, jolloin elossa oleva Babtshenko käveli lavalle.

Ukrainan tiedustelujoukkojen mukaan salamurha oli lavastettu, jotta turvallisuusjoukot saisivat napattua kiinni oikeaa salamurhaa suunnitelleen ihmisen.

Ammuttu t-paita päällä

Turvallisuuspalvelun mukaan salamurhan lavastaminen oli välttämätöntä miehen hengen pelastamiseksi.

Lavastuksessa käytettiin porsaan verta ja meikkitaiteilijaa. Babtshenko kertoo, että hänelle näytettiin, kuinka hänen pitää kaatua, kun häntä ”ammutaan”. Toimittaja laittoi päälleen t-paidan, jonka läpi oli ammuttu, jotta ammuntahaava näyttäisi aidolta.

”Ampumisen” jälkeen Babtshenkon vaimo soitti ambulanssin.

– Minua yritettiin elvyttää, mutta siinä ei onnistuttu ja kuolin. Lääkäri totesi minut kuolleeksi.

Hänet vietiin ruumishuoneelle, jossa hän yhä näytteli kuollutta. Vasta, kun ruumishuoneen ovet suljettiin, hän sai luvan ”herätä henkiin”.

– Sitten katselin uutisia kuolemastani ja kuuntelin, kuinka hieno ihminen olin ollut.  

Lue myös:

    Uusimmat