Salamurhatuksi luultu Babtshenko sittenkin elossa – "Ei ollut muuta tapaa"

Kuolleeksi luultu toimittaja asteli yleisön eteen 1:04

Eilen tiettävästi kuoliaaksi ammuttu venäläistoimittaja Arkadi Babtshenko on sittenkin hengissä. Mies kertoi tiedotustilaisuudessa lavastetusta salamurhastaan.

Katso videolta yllättävä käänne: kuolluksi luultu toimittaja astelee hyvinvoivana kameroiden eteen!

Kuolluksi luultu Babtshenko näyttäytyi Ukrainan turvallisuuspalvelun televisioidussa tiedotustilaisuudessa – elossa ja hyvinvoivana.

Ukrainan turvallisuuspalvelun päällikkö kertoo heidän saaneen vihiä Venäjän suunnitelmista salamurhata Babtshenko, ja että he onnistuivat estämään murhan.

Babtshenko kiittää Ukrainan turvallisuuspalvelua hänen henkensä pelastamisesta.

"Olen pahoillani"

Toimittajan mukaan lavastettua murhaoperaatiota suunniteltiin kaksi kuukautta. Hän pahoittelee, mitä ihmiset joutuivat käymään läpi.

– Olen pahoillani, mutta ei ollut muuta tapaa tehdä sitä. Erikseen tahdon pyytää anteeksi vaimoltani siitä helvetistä, jonka hän joutui käymään läpi, Babtshenko kertoi tiedotustilaisuudessa.

Ukrainan turvallisuuspalvelu kertoo pidättäneensä yhden Ukrainan kansalaisen Babtshenkon murhan suunnittelusta. Henkilölle oli tiettävästi Venäjän puolesta annettu 40 000 dollaria salamurhan järjestämisestä.

Turvallisuuspalvelun mukaan Babtshenkon lisäksi myös 29 muun henkilön epäillään olleen Ukrainassa hengenvaarassa. Heidän henkilöllisyyksiään ei kerrottu.

Presidentti lupasi suojelua

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko kertoo, että Babtshenkolle ja tämän perheelle tullaan tarjoamaan suojelua.

Venäjän ulkoministeriö kertoo olevansa iloinen siitä, että Babtshenko on elossa. Ministeriö moittii kuitenkin Ukrainan käyttävän toimittajaa propagandana.

Eilen hätäkeskus oli vastaanottanut soiton Babtshenkon vaimolta, joka kertoi löytäneensä miehensä verisenä kotoaan Ukrainan Kiovassa. Babtshenkon kerrottiin kuolleen ambulanssissa matkalla sairaalaan.

41-vuotiaan toimittajan tiedetään muun muassa kritisoineen presidentti Vladimir Putinia sekä Venäjän toimia Ukrainassa ja Syyriassa.

Lue myös:

    Uusimmat