Nyt se on varmaa: Jenkkivalmistaja esittelee auton, josta on huhuttu 1960-luvulta lähtien

0:23
Kimmo Nevalaisen yli 50-vuotiaalla Corvette C2:lla kiidettiin USA:ssa yli 320 km/h!

Corvetten keskimoottorisesta mallista on liikkunut huhuja 1960-luvulta asti, mutta vasta nyt se on muuttumassa todeksi. Autoa valmistava Chevrolet on nimittäin vahvistanut, että legendaarisen jenkkisportin keskimoottorinen versio saapuu markkinoille vielä tänä vuonna.

Chevrolet esittelee keskimoottorisen Corvetten 18. heinäkuuta Yhdysvalloissa. Kyseessä on ensimmäinen virallinen vahvistus auton olemassaolosta.

Jo pitkään on huhuttu, että Corvetten moottori siirrettäisiin kuljettajan taakse, jotta autosta saataisiin nykyistä C7-mallia tehokkaampi.

Virallisesti nimeä Chevrolet Corvette C8 kantava muskeliauto tulee kokemaan melkoisen muodonmuutoksen edeltäjiinsä verrattuna. Lopputulos tuleekin muistuttamaan enemmän italialaisten urheiluautovalmistajien tuotoksia.

Kerroimme aiemmin auton kehityksessä olleista ongelmista. Corvette C8:n tehokkaimmassa mallissa lienee yli 900 hevosvoimaa, mikä on osoittautunut haastavaksi yhdistelmäksi kevytrakenteisen alumiinirungon kanssa.

Voimaa piisaa nimittäin niin paljon, että se on saanut testiauton korin vääntymään.

Lähde: The Drive

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja