Nyt se on varmaa – cameo-rooli pian ensi-iltansa saavassa supersankarielokuvassa jäi 95-vuotiaana kuolleen Stan Leen viimeiseksi

Avengers: Endgame -elokuvan uusi traileri 2:30
Avengers: Endgamen traileri näyttää tältä.

Spider-Manin ja muita ikonisia sarjakuvahahmoja luonut Stan Lee nähdään viimeisen kerran cameo-roolissa tulevassa Avengers: Endgame -elokuvassa. Lee kuoli 95-vuotiaana viime syksynä.

Sarjakuva-alan legenda, muun muassa Avengers-supersankariryhmän hahmoja luomassa ollut Stan Lee kuoli 95-vuotiaana 12. marraskuuta 2018.

Lee on nähty vuosien saatossa cameo-rooleissa useissa Marvel-yhtiön sarjakuvahahmoihin perustuvissa elokuvissa: viimeksi Lee nähtiin valkokankailla helmikuussa ensi-iltansa saaneessa Captain Marvel -elokuvassa.

Tänä vuonna ensi-iltansa saa vielä kaksi Marvel Cinematic Universe -elokuvasaagaan lukeutuvaa elokuvaa, Avengers: Endgame ja Spider-Man: Far From Home.

– Se on hänen viimeinen roolityönsä, Avengers: Endgamen toinen ohjaaja Joe Russo kertoo Mashable-sivustolle.

Russo on ohjannut Suomessa ensi-iltansa keskiviikkona 24. huhtikuuta saavan Endgamen yhdessä veljensä Anthony Russon kanssa.

– Pakko sanoa, että on upeaa, että se on hänen viimeinen cameonsa. On tavallaan tajunnanräjäyttävää, että hän oli mukana Marvel Cinematic Universessa tämän vaiheen loppuun asti. En voi uskoa sitä.

Avengers: Endgame on Marvelin vuonna 2008 alkaneen elokuvasarjan 22-osaisen vaiheen päätösosa.

– Kuvasimme elokuvaa maailman tunnetuimpien näyttelijöiden kanssa. Kun Stan Lee saapui paikalle, kaikki muuttuivat pikkulapsiksi, Anthony Russo sanoo.

– Stan oli kuvauksissa erittäin hurmaava. Hän sai kuvausryhmän hyvälle tuulelle ja kaikilla oli hauskaa.

Katso alla kooste Stan Leen kaikista cameo-rooleista vuosina 1989–2018.


Lue myös:

    Uusimmat