Nyt se on totta: Tämän kauko-ohjattavan kopterin kyydissä voi matkustaa

Kiinalainen Ehang on esitellyt Las Vegasin CES-messuilla varsin mielenkiintoisen uutuuden, joka vie eletkroniset kauko-ohjattavat kopterit askeleen lähemmäksi lentävää autoa.

Ehang 184 on kauko-ohjattava kopteri, jonka kyytiin mahtuu yksi matkustaja. Ohjaamossa on tabletin kaltainen kosketusnäyttö, ei muuta. Kopterin akuissa riittää lentoaikaa noin 23 minuutiksi. Kopteri lentää tällöin matalalla, hyvin lähellä maanpintaa.

Matkustajan tehtävänä on vain istua kyydissä sen jälkeen, kun haluttu määränpää on valittu kosketusnäytöltä. Kopteri hoitaa lentämisen täysin autonomisesti. Se osaa aistia mahdolliset esteet ja laskeutua kun akkuteho hiipuu. Hätätilanteessa vastuu siirretään maassa olevalle pilotille. Tämä herättää paljon turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä. Vielä ei tiedetä, missä lämpötilassa kopteria voi käyttää ja kuinka korkealla sillä voi lentää.

Ehangilla on edessään paljon haasteita, sillä se ei ole esimerkiksi laillinen kulkupeli Yhdysvalloissa eikä monessa muussakaan maassa. Yhtiön mukaan se on kuitenkin tehnyt onnistuneita koelentoja Kiinassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja