Nyt se on todistettu! Naiset tarvitsevat enemmän unta kuin miehet

Väsyttääkö? Tutkimusten mukaan liian vähäinen uni voi aiheuttaa vakavia oireita erityisesti naisille. 

Tiede on nyt todistanut sen, minkä moni nainen on jo monta kertaa todennut. 

Britannian johtava unen vaikutuksiin perehtynyt asiantuntija Jim Horne kertoo tulleensa tutkimuksissaan siihen tulokseen, että naiset yksinkertaisesti tarvitsevat enemmän unta kuin miehet. Tämä tosiasia johtuu pääasiassa naisten aivojen erilaisesta rakenteesta. 

Aivojen käyttö lisää levon tarvetta

Naiset ajattelevat tunnetusti paljon ja tekevät montaa asiaa yhtä aikaa. Nämä vaativat toimenpiteet tarkoittavat myös sitä, että aivot tarvitsevat enemmän lepoa.

– Mitä enemmän aivoja käyttää päivällä, sitä enemmän niiden tarvitsee levätä yön aikana, Horne toteaa.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 210 keski-ikäistä naista. Tutkimusten perusteella päädyttiin tulokseen, että naiset tarvitsevat keskimäärin 20 minuuttia enemmän unta kuin miehet.

Vaikka naiset tarvitsevat enemmän unta kuin miehet, läheskään kaikki eivät saa sitä riittävästi. On olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat negatiivisesti naisten unen määrään ja laatuun. Näitä ovat muun muassa ongelmien murehtiminen, raskauden aikaiset unihäiriöt tai vaihdevuosien kuumat aallot.

– Huomasimme, että naisten huonounisuuteen liittyy voimakkaita psyykkisiä ongelmia. Liian vähäinen uni voi ilmetä myös tunteiden voimakkuutena, kuten vihamielisyytenä ja masennuksena.

Nämä oireet ilmaantuivat erityisesti unihäiriöistä kärsiville naisille. Miehillä vastaavia oireita ei havaittu.

Mitä hyvään uneen vaaditaan? Katso video:

Lähde: TheSun 

Lue myös:

    Uusimmat