Nyt sattui! Timanttiliigassa kivulias näky aivan loppusuoralla – "Haistoi veren"

"Auts! Karu kaatuminen maaliviivalla naisten viestissä" 3:00
Katso: Sveitsiläisjuoksija kompuroi pahemman kerran ja häviää kisan loppuhetkillä!

Zürichin Timanttiliiga-kilpailu huipentui torstaina naisten pikaviestiin, joka sai dramaattisen päätöksen aivan maaliviivan tuntumassa.

Sveitsin Melissa Gutschmidt aloitti viimeisen suoran näyttävässä johdossa. 

Hollannin Tasa Jiya ei kuitenkaan päästänyt kilpasiskoaan helpolla, vaan ampaisi viimeisillä senttimetreillä ohi, kun Gutschmidt kompuroi paineen alla ikävännäköisesti naamalleen.

– Aijaijaijaijaijai! huudahti C Moren selostaja Antero Mertaranta.

Katso tilanne ylälaidan videolta.

Hollanti vei voiton ajalla 42,86. Gutschmidt sai kaatumisestaan huolimatta pidettyä kapulan kädessään, ja kakkossija tuli täten ajalla 42,94.

– Hollannin juoksija haistoi siinä sen kuuluisan veren ja otti omansa, kommentoi C Moren asiantuntija Tommi Evilä hidastusten aikana.

Suomen joukkue sijoittui naisten pikaviestissä neljänneksi. Anna Pursiainen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Lotta Kemppinen tikkasivat ajan 44,23. Taakse jäi neljä joukkuetta.

– Ensimmäinen vaihto kesti yllättävän kauan. Siihen meni jonkun verran aikaa, mutta joukkueelle hieno kokemus ja neljäs sija oli sitä mitä ennakoitiin, totesi Suomen Urheiluliiton pikajuoksun lajivalmentaja Petteri Jouste tiedotteessa.

Helander heitti neljänneksi

Oliver Helander sijoittui neljänneksi yleisurheilun Timanttiliigan Zürichin kisan keihäänheitossa myöhään torstaina. Helander heitti 83,65, kun kärkikolmikko kiskaisi päälle 85-metriset.

Helander jäi ensimmäisellään 75 metriin, mutta toinen heitto kantoi 81,63. Parhaansa 83,65 mies riuhtaisi viimeisellä eli viidennellä heitollaan. Helander varmisti käytännössä paikan Timanttiliigan finaaliin, joka kilpaillaan 16.–17. syyskuuta Eugenessa Yhdysvalloissa.

Keihäskisan voitti Tshekin Jakub Vadlejch tuloksella 85,86. Tuore maailmanmestari, Intian Neeraj Chopra pääsi viimeisellään lähelle, mutta jäi kuitenkin toiseksi tuloksella 85,71. Saksan Julian Weber oli kolmas tuloksella 85,04.

– Parempi fiilis oli nyt kuin Budapestissä, Helander tuumi tiedotteessa viitaten MM-kisoihin, joissa sijoittui seitsemänneksi tuloksella 83,38.

– Ensimmäisen heitin syöksymällä ja ainakin tässä vaiheessa syöksyt on syöksytty. Pysyin muut heitot pystyssä ja ne menivät huomattavasti paremmin. Neljäs oli heitoista paras, mutta siinä tuki petti aika pahasti. Se olisi ollut sellainen 85 metrin heitto, jos tuki olisi pitänyt. Myös viimeinen heitto oli aika hyvä.

Duplantis seuraavaksi Suomea vastaan

Zürichin illan odotetuimpiin koitoksiin kuului miesten seiväshyppy, jossa Ruotsin seiväsihmeen Armand Duplantisin odoteltiin jälleen hätyyttelevän maailmanennätystä.

Duplantis yllätti pudottamalla kerran 585:stä, mutta sen jälkeen hän ylitteli rimaa totutun varmasti. Voiton varmistuttua tuloksella 600, rima nostettiin ME-korkeuteen 623, jonka ylitystä Duplantis pääsi lähelle toisella yrityksellään.

Duplantis hyppää seuraavaksi sunnuntaina Tukholmassa maaottelussa Suomea vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat