Nyt puhuu rasismikohun keskellä vellova NHL-luotsi, sivuutti syytökset fyysisestä kaltoinkohtelusta kokonaan – "Kommenttini ovat tuottaneet vihaa ja pettymystä"

8:54
Videolla kuvaa la-su-yön NHL-kierrokselta.

Rasistisesta kielenkäytöstä syytetty Calgary Flamesin päävalmentaja Bill Peters on vihdoin ottanut kantaa itseensä kohdistuneisiin syytöksiin.

Peters nousi otsikoihin, kun hänen entinen suojattinsa Akim Aliu syytti häntä rasistisesta kielenkäytöstä Aliun pelatessa Petersin alaisuudessa Rockford IceHogsin riveissä kaudella 2009-10. Aliun kommentit levisivät mediassa kulovalkean tavoin, mikä sai Calgaryn GM:n Brad Trelivingin hyllyttämään Petersin seuran oman tutkinnan ajaksi.

Peters antoi vihdoin omat kommenttinsa tapahtuneesta Trelivingille osoittamassa kirjeessään, jonka kanadalaisjätti TSN julkaisi kokonaisuudessaan. Peters pahoitteli koko Calgaryn organisaatiosta hyökkäävästä kielenkäytöstään.

– Tiedän, että kommenttini ovat tuottaneet vihaa sekä pettymystä, ja ymmärrän täysin miksi. Vaikka kyseessä oli yksittäinen ja välittömästi katumusta aiheuttanut tapaus, otan täyden vastuun sanoistani, Peters kirjoittaa.

Nigerialaissyntyisen Aliun mukaan Peters käytti N-sanaa useampaan otteeseen eräiden aamuharjoitusten yhteydessä, koska ei pitänyt Aliun soittamasta musiikista. Peters kertoo katuneensa purkaustaan heti sen tapahduttua.

– Tapauksen jälkeen sain oikeutetusti kuulla kielenkäytöstäni ja palasin välittömästi pukukoppiin pyytämään anteeksi joukkueelta. Olen katunut tapausta heti siitä lähtien, ja pyydän anteeksi kaikilta, joihin sanani ovat vaikuttaneet negatiivisesti, Petersin kirjeessä kerrotaan.

– Tiedostan, että ei ole olemassa mitään tekosyytä noin hyökkäävälle kielenkäytölle. Minun ei ollut tarkoitus halveksia sanoillani, eikä niitä suunnattu ketään yksittäistä henkilöä kohtaan, Peters jatkaa.

Rasismisyytökset eivät kuitenkaan ole ainoita Petersiin kohdistuvia syytöksiä. Carolina Hurricanesin entinen puolustaja Michal Jordanin mukaan Peters kävi fyysisesti käsiksi häneen ja erääseen toiseen pelaajaan kesken ottelun vaihtopenkillä.

Petersin apuvalmentajana tuolloin toiminut Rod Brind’Amour vahvisti Jordanin väitteet keskiviikkona. Peters ei kuitenkin anteeksipyyntökirjeessään ottanut kantaa laisinkaan Jordanin syytöksiin, vaan keskittyi ainoastaan rasistiseen kielenkäyttöönsä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja