Carolinan entinen seuraomistaja raivostui kohuvalmentajaan kohdistuneista syytöksistä, GM:nä toiminut NHL-legenda piti tiedon itsellään – ”Olisin antanut hänelle potkut nanosekunnissa”

8:54
Videolla kuvaa la-su-yön NHL-kierrokselta.

Kohun keskellä olevan NHL-luotsi Bill Petersin taannoiset teot ovat nostaneet rajun aallokon Pohjois-Amerikassa. Petersin entinen työnantaja Peter Karmanos tuohtui kuullessaan kohuvalmentajan teoista.

Peters on pyörinyt tällä viikolla useampaan otteeseen otsikoissa. Kohu käynnistyi, kun Petersin entinen pelaaja Akim Aliu kertoi Petersin käyttäytyneen rasistisesti häntä kohtaan. Aliun lisäksi myös Carolina Hurricanesin entinen puolustaja Michal Jordan kertoi Petersin käyttäneen fyysisiä keinoja pelaajille kesken ottelun Petersin toimiessa Carolinan päävalmentajana vuosina 2014-18.

Petersin apuvalmentajana samaisella ajanjaksolla toiminut Rod Brind’Amour vahvisti tiistaina Jordanin väitteet todeksi. Brind’Amour kertoi, että asia käsiteltiin joukkueen johtoportaan sisällä kuitenkin oikeaoppisesti.

Karmanosin mukaan Carolinan GM:nä tuolloin toiminut NHL-legenda Ron Francis ei kuitenkaan koskaan tuonut asiaa Karmanosin tietoisuuteen, joten hän kuuli asiasta vasta tiistaina, kun Jordan otti sen esille Twitter-tilillään.

– Olen aika vihainen. Minusta hän (Francis) on se, jonka on kerrottava ihmisille, mitä hän teki, kun hän sai tietää valmentajan tehneen tällaisia asioita, Karmanos tylyttää Seattle Timesin mukaan.

Francis toimi Carolinan GM:n roolissa kaudesta 2014-18. Karmanos odotti, että Francis olisi ilmoittanut näin vakavista asioista myös seuran omistajalle.

– Olisin antanut Petersille potkut nanosekunnissa, jos olisin tiennyt, Karmanos toteaa.

Karmanos myöntää myös ihmetelleensä, miksi Jordan ei aikoinaan jatkanut sopimustaan Carolinassa.

– En ikinä saanut selville, miksi hän ei hyväksynyt tarjoamaamme sopimusta. Hän oli erinomainen seitsemäs puolustaja. Nyt minä ymmärrän miksi, Karmanos toteaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja