Nyt puhuu Lahden MM-kisojen järjestäjä: Islamistisesta terroriuhasta ei ollut tietoa – toinen uhkaus johti toimenpiteisiin

Tieto suunnitellusta terrori-iskusta tuli Lahden hiihtojen järjestäjätaholle yllätyksenä – näin hiihtojohtaja kommentoi MTV:n paljastusta 4:16

Tieto Lahden MM-kisoihin 2017 suunnitellusta terrori-iskusta tuli järjestäjätaholle yllätyksenä.

Suomen Hiihtoliiton silloinen toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoo MTV Uutisille, ettei ollut tietoinen Lahden MM-kisoihin 2017 suunnitellusta islamistisesta terrori-iskusta.

– En ollut tietoinen asiasta.

MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa kerrottiin keskiviikkona, että noin 17-vuotias Lahden seudulta kotoisin oleva poika oli kääntynyt islaminuskoon ja ryhtynyt suunnittelemaan terrori-iskua kisoihin. Asia tuli suomalaisviranomaisten tietoon yhdysvaltalaisviranomaisen kautta.

Poliisi kertoi toisesta uhasta

Lahden MM-kisoihin kohdistui myös toinen uhkaus, jossa 32-vuotias mies oli sosiaalisessa mediassa humalassa uhannut, että voisi tuhota norjalaisten viestihiihdon esimerkiksi menemällä heidän jokkueensa hiihtäjän eteen ladulle viestissä.

Poliisin mukaan miehen uhkauksen taustalla ei ollut terroristista motiivia. Poliisille mies oli kertonut, ettei todellisuudessa aikonut toteuttaa uhkaustaan.

Tästä tapauksesta Hiihtoliitossa oltiin Kulmalan mukaan tietoisia. Hän muistelee, että tieto uhkauksesta tuli poliisilta.

– Sen enempää en voi avata tilannetta.

Uhkaus aiheutti toimenpiteitä MM-kisojen turvallisuusjärjestelyihin ja turvatasoa nostettiin pariksi päiväksi.

Kulmalan mukaan isoissa tapahtumissa turvallisuusuhkiin osataan varautua jo ennakkoon.

– Isoihin massatapahtumiin liittyy merkittävät turvallisuusjärjestelyt.

Sen tarkemmin turvallisuusjärjestelyistä Kulmala ei halua puhua.

– Ne ovat järjestäjän ja poliisin välisiä asioita.

Lue myös:

    Uusimmat