Mainos

Nyt puhuu homokommenteista nousseen kohun keskellä oleva Aki Ruotsala: "Olen aina suhtautunut kaikkiin tasapuolisesti ja kohdellut yhdenvertaisesti"

Pori Jazzin hallitus tiedotti keskiviikkona illalla, että se purkaa Aki Ruotsalan toimitusjohtajasopimuksen. Aki Ruotsala kertoo omassa tiedotteessaan, että hänelle festivaalin menestys on tärkeämpää kuin työpaikka.

Aki Ruotsalan ympärille nousi kohu, kun Satakunnan Kansa julkaisi uutisen, jossa käytiin läpi hänen näkemyksiään homoseksuaalisuudesta. Festivaali kertoi purkamispäätöksestä tiedotteessa ja mainitsi, että Aki Ruotsalan kommentointi homoseksuaaleihin liittyen oli festivaalin arvojen vastaisia.

Myös Aki Ruotsala puhuu tapauksesta omassa tiedotteessaan. Mies on saanut kohun keskellä kritiikkiä uutisesta, mutta myös positiivista palautetta.

Ruotsala kommentoi kohua mainitsemalla, että hän on aina suhtautunut ihmisiin tasapuolisesti.

– Olen aina suhtautunut kaikkiin ihmisiin tasapuolisesti ja kohdellut jokaista yhdenvertaisesti, riippumatta heidän taustastaan. Minulle jokainen ihminen on yhtä tärkeä ja yhtä arvokas. Ajatus siitä, että sanani olisivat satuttaneet ketään, on sietämätön. Olen ihmisen, lähimmäisen puolella.

Sopimuksen purkamista Ruotsala kommentoi mainitsemalla, että hänelle itselleen tärkeintä on festivaalin menestys.

– Porilaisena festivaali on jotain, mistä voi kokea ylpeyttä ja mikä rakentaa yhteenkuuluvuutta Porin kesään. Tärkeämpi, kuin yksikään yksittäinen työpaikka, on Pori Jazz missä sekä artisteilla että yleisöllä on hauskaa. 

Ruotsala mainitsee, että sosiaalisessa mediassa pyörinyt kohu kommentoinnin ympärillä on tuntunut hänestä rajulta.

– Yksityishenkilönä tämä tuntuu rajulta, mutta tosiasiat on kohdattava leuka pystyssä.

Ruotsalan toimitusjohtajakauden olisi pitänyt alkaa 1. elokuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja