Pori Jazzin toimitusjohtajan sopimus puretaan kohun seurauksena – hallitus: "Pyydämme anteeksi kaikilta, joita asia on koskettanut ja loukannut"

Pori Jazzin hallitus on päättänyt purkaa Aki Ruotsalan nimittämisen toimitusjohtajaksi.

Pori Jazzin uusi toimitusjohtajan nimittäminen puretaan tämänpäiväisten lausuntojen vuoksi.

Festivaalin hallitus kertoo Aki Ruotsalan kommenttien homoseksuaaleihin liittyen olleen festivaalin arvojen vastaisia.

– Pori Jazz irtisanoutuu täysin ja ehdottomasti kaikesta syrjinnästä. Olemme yhdenvertainen ja syrjimätön festivaali. Nämä arvot ovat yhteiset Pori Jazzin hallitukselle ja koko henkilökunnalle. Pyydämme anteeksi kaikilta, joita asia on koskettanut ja loukannut, festivaalin hallitus kommentoi.

Aki Ruotsalan oli tarkoitus aloittaa tehtävässään Pori Jazzin uutena toimitusjohtajana 1. elokuuta.

Kommentit homoseksuaalien eheyttämisestä suututtivat

Aki Ruotsalan ympärillä pyörivä kohu sai alkunsa Satakunnan Kansan nostettua esiin Ruotsalan uskonnolliset näkemykset ja mielipiteet homoseksuaalisuudesta.

Lehden haastattelema Ruotsala kommentoi, ettei homoja ole olemassa, ainoastaan homoutta.

Haastattelussa esitettiin, että Ruotsalan mukaan homoseksuaalisuudesta olisi mahdollista ”eheytyä” kristinuskon avulla, kuten huumeongelmaiset ovat tehneet muutoksen elämässään.

– Minulla on muutamia ystäviä, joilla on vahva huumetausta. Heille on sitten ollut tällainen vahva uskoontulon kokemus. Heidän elämänsä on saanut ison käännöksen, Ruotsala sanoo Satakunnan Kansan haastattelussa.

Myöhemmin Ruotsala kommentoi asiaa Facebook-sivuillaan. Hänen mukaansa Satakunnan Kansan ja Ylen tekemät tulkinnat ja väitteet olivat virheellisiä.

– Kaikki ihmiset tulee hyväksyä seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ja heillä tulee olla vapaus määritellä oma identiteettinsä, Ruotsala kirjoittaa päivityksessään.

Äläkkä sosiaalisessa mediassa

Ruotsalan kommentit aiheuttivat valtavasti liikehdintää sosiaalisessa mediassa.

Muun muassa Jazz-pianisti Iiro Rantala twiittasi, ettei aio esiintyä Pori Jazz -festivaaleilla enää koskaan.

Myös Roope Salminen tuomitsi Ruotsalan kommentit Twitterissä.

Myös poliitikot kommentoivat kohua, kun Mikko Kärnä (kesk.) ja Li Andersson (vas.) kritisoivat Ruotsalaa. Kristillisdemokraattien Sari Essayah ja Päivi Räsänen asettuivat puolustamaan Ruotsalaa.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat