Homolausuntojensa vuoksi potkut saanut Aki Ruotsala: Suomessa siedetään huonosti moniäänistä keskustelua – "Ihmiset varovat todella paljon mielipiteidensä kertomista"

10:44
Katso kenttäpiispa Pekka Särkiön ja Aki Ruotsalan haastattelut yllä olevalta videolta!

Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävästä vuonna 2018 irtisanotun Aki Ruotsalan mukaan Suomessa siedetään huonosti aidosti moniäänistä keskustelua.

Vuonna 2018 Pori Jazzin toimitusjohtajaksi vasta valittu Ruotsala sai potkut, kun hän kommentoi homoutta sanomalehtihaastattelussa. 

Ruotsala totesi tuolloin, ettei hänen mielestään homoja ole olemassa, vaan ainoastaan homoutta. Haastattelussa esitettiin, että Ruotsalan mukaan homoseksuaalisuudesta olisi mahdollista ”eheytyä” kristinuskon avulla, kuten huumeongelmaiset ovat tehneet muutoksen elämässään.

Kyse on henkilön profiilista

Viime päivinä julkisuudessa on kohistu kenttäpiispa Pekka Särkiön blogitekstistä. Särkiö kirjoitti muun muassa, että "marxilaisen vallankumouksen tilalle on Suomessa tullut kulttuurieliitti, joka harrastaa vapaata seksiä ja ajaa yhteiskunnan turmioon".

Katso kenttäpiispa Pekka Särkiön ja Aki Ruotsalan haastattelut yllä olevalta videolta!

Kohun keskellä itsekin olleen Ruotsalan mukaan Suomessa siedetään huonosti moniäänistä keskustelua.

– Se on tosi huolestuttava piirre suomalaisen avoimen, yhteiskunnallisen keskustelukulttuurin kannalta, hän kommentoi MTV:n Uutisaamun haastattelussa.

Ruotsala arvioi, että hänen ja Särkiön kokemiin kohuihin liittyy henkilön profiili.

– Olen aina sanonut, että koskaan ei ole kysymys siitä, mitä olen sanonut, jättänyt sanomatta tai mitä minun on tulkittu sanovan, vaan kysymys on siitä, mitä minun profiilini ajatellaan olevan julkisuudessa.

"Ihmiset varovat todella paljon"

Ruotsala myöntää, että hän on tullut aiempaa varovaisemmaksi esimerkiksi haastattelutilanteissa mielipiteidensä esiin tuomisessa, vaikka hän kokeekin olevansa ulospäin suuntautunut ja avoin ihminen.

– Kyllä minä tunnistan meidän julkisessa keskustelussamme sellaisia piirteitä, että ihmiset varovat todella paljon. Ja tietyn profiilin omaavat ihmiset varovat erityisesti tuomasta mielipiteitään esille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja