Nyt paukkui: Seattle Kraken teki NHL-seurahistoriaa – Joonas Donskoi rakenteli kaunokaista

Jääkiekon NHL:n tulokasseura Seattle Kraken teki toistaiseksi eniten maaleja yksittäisessä NHL-ottelussaan, kun se päihitti Buffalo Sabresin osumin 7–4.

Krakenin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi oli rakentelemassa kolmannessa erässä joukkueensa 6–3-kihausta. Se oli tyylikästä katsottavaa.

Donskoi oli riistämässä omalla alueella kiekkoa ja tuikkasi pelivälineen Yanni Gourdelle. Gourde antoi keskialueella jättösyötön Donskoille, joka pienen kuljetuksensa jälkeen nosti kiekon rystylätyllä hyökkäysalueelle. Gourde kurkotti lätkään ja jatkoi sen terävästi takaviistoon maalille nousseelle Jaden Schwartzille, joka latoi limpun varmasti uuniin.

Tehopiste oli Donskoille kauden kymmenes. 22 ottelun jälkeen kasassa ovat pinnat 0+10.

Krakenin pistenikkarina ottelussa kunnostautui Brandon Tanev 1+2 pinnan saldollaan. Jared McCann ja Mason Appleton puolestaan viimeistelivät seattlelaisille kaksi osumaa mieheen – Appletonin illan toinen syntyi päätösminuutilla tyhjään rysään. Jeff Skinner niittasi Buffalolle kaksi osumaa.

Seitsemän viimeisteltyä maalia on ensimmäistä NHL-kauttaan pelaavalle Krakenille historiallinen saldo. Se oli aiemmin tehnyt enimmillään viisi maalia NHL-ottelussa. Kraken oli yltänyt viiteen osumaan kolmessa pelissä. 

Kraken on läntisessä konferenssissa 16 joukkueen joukossa nyt 13:ntena. Sabres on samalla sijalla itäisessä konferenssissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja