Mainos

Nyt on vapputunnelma kohdallaan – helsinkiläiskaverukset rakensivat lentävän vessanpöntön!

Mitä saadaan kun yhdistetään sähköinen skeittilauta ja vessanpönttö? Helsinkiläinen Juuso Tilaeus otti tovereineen selvää ja rakensi vapun kunniaksi rullien päällä kulkevan ”lentävän vessanpöntön”.

Kaverukset rantautuivat kulkupelillään Helsingin keskustaan ja saivat innostuneen vastaanoton.

Idea tempaukseen saatiin yhdysvaltalaiselta Youtube-tähdeltä.

– Olen pitkään seurannut aika paljon Casey Neistatin vlogia. Hän tekee vastaavia tempauksia New Yorkissa ja heillä on käytössään sähköinen longboard.  

– En tiedä mistä vessanpönttöidea tuli. Toki varmaan tämä teekkarihomma vaikutti. Minulla on viimeinen teekkarivappu menossa ja ajattelin, että tällainen jäynätempaus olisi kiva järjestää. Se on hauskaa huumoria ja keino ilahduttaa ihmisiä kadulla.

Liikkuva vessanpönttö rakennettiin yhdessä päivässä ja se vietiin testiajolle Helsingin keskustaan. Ryhmä kuvasi tempauksesta videon, jonka voi katsoa alta.

Vessanpöntön ohjaaminen ei ole helppoa

”Lentävä vessanpönttö” koostuu sähköisestä longboard-laudasta ja puisesta kehikosta, jonka päälle on asennettu pönttö ja muuta wc-rekvisiittaa.

Laitosta ohjataan kauko-ohjaimella, mutta ajaminen ei ole aivan yksinkertaista puuhaa. Laitteessa on ainoastaan kaasu, jarru ja pakkivaihde.

Ohjaaminen tuottaa jonkin verran haasteita jopa aiemmin paljon longboard-laudalla liikkuneelle Tilaeukselle.

– Kääntyminen on vaikeaa. Siinä joutuu vähän tasapainottelemaan. Se ei ole ihan helppo homma, mutta kyllä sen melko nopeaa haltuun ottaa.

Kaverukset saivat tempauksen todistaneilta helsinkiläisiltä paljon ilahtuneita kommentteja. Tilaeus kertoo, että yksi jäi erityisesti mieleen.

– Eräs nainen tuli sanomaan, että tähän mennessä on ollut tosi huono päivä, ja että tämä piristi ja muutti päivän ihan kokonaan. Todella positiivinen vastaanotto oli siinä mielessä. Ainakin ihmiset ottivat paljon kuvia.

– Hyvällä tavalla yllätyin siitä, miten suomalaiset suhtautuivat tähän hommaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.