"Nyt olet ja tulet olemaan menneisyyttä" – Guaido syrjäytettiin Venezuelassa, opposition kansanedustajia ei päästetty parlamenttiin

1:43
Videolta voit katsoa uutisjutun Venezuelasta. Tuoreen YK-raportin mukaan oikeusvaltio on murentunut maassa.

Venezuelassa maan oppositio syyttää vastustajiaan parlamentaarisesta vallankaappauksesta.

Parlamentin puhemies Juan Guaido on syrjäytetty vallasta, ja hänen vastustajansa Luis Parra on julistautunut parlamentin uudeksi puhemieheksi.

Parlamentin odotettiin valitsevan Guaidon uudelleen puhemieheksi, mutta istuntosaliin päästettiin vain hallitusta kannattavat ja ne opposition kansanedustajat, jotka vastustavat Guaidoa.

–  Hälytys! Parlamentaarinen vallankaappaus! Ilman äänestystä ja ilman päätösvaltaa sosialistiset kansanedustajat yrittävät nostaa valtaan väärän johdon, kirjoitettiin maan kansalliskokouksen Twitter-tilin viestissä.

– Tänään he, jotka estävät Venezuelan laillisen parlamentin kokoontumisen, asettuvat diktatuurin ja Venezuelan kansan vastustajien liittolaisiksi, kirjoitti puolestaan Guaido Twitterissä.

Guaido, joka julistautui viime vuoden tammikuussa Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi, yritti aamulla päästä parlamenttiin mutta "turvallisuuteen liittyvää operaatiota" suorittamassa olleet poliisit estivät hänen pääsynsä sisään.

Opposition kansanedustaja Jose Brito, joka kuuluu Guaidon vastustajiin, ruoski tätä armotta.

– Olisit voinut olla maan tulevaisuus. Nyt olet ja tulet olemaan menneisyyttä.

Maan presidentti Nicolas Maduro on jo ennakkoon sanonut olettavansa, että parlamentti palautuu hallituksen kannattajille myöhemmin tänä vuonna järjestettävissä vaaleissa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja