Nyt meni nolosti pieleen: Trumpin "Tukekaa joukkojamme" -mainoskampanjassa venäläisten hävittäjien kuvia

2:13
Uutisoimme aiemmin tapauksesta, jossa "Tracey Floridasta" ei ollutkaan Trumpin kannattaja vaan ulkomaalainen kuvapankkimalli

Presidentti Donald Trumpin kampanjoissa on ennekin ollut ongelmia arkistokuvien käytössä.

Nyt otsikoihin on noussut tuorein kiusallinen virhe, jossa Yhdysvaltain sotajoukkoja tukevan kampanjan julisteissa on käytetty venäläisten hävittäjälentokoneiden kuvia. 

Politicon mukaan Trumpin varainkeruukomitean mainosta levitettiin syyskuun 8. – 12. välillä. Syyskuun 11. päivä oli vuoden 2001 terroristi-iskujen 19. vuosipäivä.

Mainoksessa lukee Tukekaa joukkojamme (Support Our Troops) ja etualalla on sotilaiden siluetteja. Taustalla näkyy venäläisten hävittäjien siluetteja. 

Asiantuntija kertoi Politicolle, että kyseessä ovat MiG-29 hävittäjien siluetit. Kyseinen asiantuntija Pierre Sprey on ollut mukana suunnittelemassa F-16 sekä A-10 koneita Yhdysvaltain ilmavoimille.

Ei ensimmäinen kerta

Trumpilla ja hänen kampanjatiimillään on aiemminkin ollut ongelmia arkistokuvien käytössä. Vuonna 2015 Trump tviittasi kuvan itsestään ja sotilaista Yhdysvaltain lippuun upotettuna.

Hyvä idea, mutta sotilaat kuvassa olivat natseja toisesta maailmansodasta. 

Vuonna 2016 Trump tviittasi videon ”yhdysvaltalaisista sotaveteraaneista”, jotka olivat todellisuudessa Neuvostoliiton sotilaita. 

Viime vuonna uutisoitiin mainoskampanjasta, jossa todelliset amerikkalaiset" kertovat, miksi kannattavat Trumpia. Kannattajat paljastuivat näyttelijöiksi ja videot olivat peräisin kuvapankeista. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja