Tämä Yhdysvalloissa kirjepommeja lähettäneestä miehestä tiedetään: Intohimoinen Trump-fani, pitkä rikoshistoria takanaan

Kirjepommien epäilty lähettäjä on pidätetty 1:30

Yhdysvalloissa pidätettiin tänään kirjepommien lähetyksestä epäilty mies. Epäilty lähetti ainakin 12 omatekoista pommia presidentti Donald Trumpin äänekkäimmille kriitikoille viimeisen kahden päivän aikana.

Viranomaiset ovat kertoneet 56-vuotiaan amerikkalaisen nimeksi Cesar Sayocin.

Reutersin mukaan miehellä on pitkä rikoshistoria takanaan. Sayoc on pidätetty useita kertoja vuosien varrella esimerkiksi pommiuhkauksen tekemisestä ja petoksista.

Sayoc pidätettiin perjantaiaamuna Floridassa. Miehen jäljille päästiin viranomaisten mukaan pommeista löytyneiden dna-jälkien kautta.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä.

Pakettiauto täynnä Trumpia kannattavia tarroja

Mediatietojen mukaan Sayocin omistama valkoinen pakettiauto oli liimattu täyteen presidentti Donald Trumpia ja varapresidentti Mike Pencea kannattavia tarroja.

Myös muunlaisia tarroja löytyi: CNN:n toimittaja julkaisi Twitterissä kuvan miehen pakettiautosta, jonka kylkeen oli liimattu myös tarra "CNN sucks", eli vapaasti suomennettuna "CNN on syvältä".

Sayocin pakettiauto on sittemmin takavariokoitu poliisille.

Julkaisi rasistisia meemejä

Sayocin LinkedIn-profiilin mukaan mies toimii promoottorina ja viihdeyhtiön omistajana. Reutersin tietojen mukaan miehen yritys ajatui kuitenkin konkurssiin vuonna 2012. 

The Guardian kertoo, että miehen Facebook-profiili oli täynnä kuvia presidentti Donald Trumpin kampanjatilaisuuksista ja miehestä käyttämässä "Make America Great Again" -hattua. 

Mies julkaisi Facebook-profiilissaan myös paljon meemejä, joissa esiintyi muun muassa Hillary Clinton. Osassa meemeistä puhuttiin muslimeista "pedofiileinä ja raiskaajina" ja vastustettiin aselakien tiukentamista. 

Lue myös:

    Uusimmat