Nyt meni herra Muskin kuppi nurin: Tesla pakkaa kamansa ja häipyy Kaliforniasta "välittömästi"

Tesla Cybertruck on käsittämättömän näköinen pickup 1:15
Tesla Cybertruck on käsittämättömän näköinen sähköpickup.

Teslan toimitusjohtaja on sydämistynyt pahemman kerran. Hän yllyttää osakkeenomistajia joukkokanteeseen ja aikoo vetää yhtiön pois sen kotiosavaltiosta.

Ahkerana twiittaajana tunnettu, ja somea myös häikäilemättä omiin tarkoitusperiinsä käyttävä Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti viestipalvelussa sunnuntaina yhtiönsä muuttavan päämajansa ja kaikki tulevaisuuteen suunnitellut toimintonsa "välittömästi" pois Kaliforniasta.

Toiminnan jatkopaikaksi Musk kaavailee Teksasin tai Nevadan osavaltioita.

Taustalla koronavirustilanne

Kipakan toiminnan takana on välillisesti, tietysti, koronavirus.

Torstaina Tesla teki mittavia valmisteluja kutsuakseen kolmanneksen työntekijöistään takaisin autonkokoamislaitokselleen Fremontiin Kaliforniaan.

Alamedan piirikunnan, jossa Fremont sijaitsee, viranomaiset kuitenkin estivät aikeen koronaeristäytymis- ja kotonapysymismääräyksiin vedoten. Asia vaikeutti merkittävästi Teslan aikeita käynnistää toimintaansa kohti uutta normaalia.

Tapahtuma nostatti myrskyn Muskin ja Alamedan piirikunnan viranomaisten välillä. Twiiteistä päätellen Teslan hallitus tukee Muskia.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

"En pelleile"

Lauantaina Musk ilmoitti Teslan valmistelevan Alamedan piirikunnan haastamista oikeuteen.

Musk kehotti myös Teslan osakkeenomistajia nostamaan joukkokanteen.

– En pelleile. Absurdi ja lääketieteellisesti järjetön, perustuslaillista vapautta loukkaava käytös täytyy loppua ”ei-vaaleilla-valittujen” piirikunnan virkailijoiden puolelta, Musk jyrisi twitterissä sunnuntaina.

Tesla on valmistanut Fremontissa General Motorsin ja Toyotan entisessä toimitilassa sähköautoja vuodesta 2012.

Lue myös:

    Uusimmat