Nyt loppui kääntely ja vääntely: "Mullistava" oivallus auttaa saamaan muotoonommellun lakanan sänkyyn yhdessä hujauksessa

Kuinka montaa kertaa käännät muotoonommeltua lakanaa ympäriinsä, ennen kuin keksit, miten päin se menee sänkyyn? Jos samaistut tuskaan, tämä vinkki on sinulle!

Australialainen News.com.au-sivusto kertoo Facebookin Mums Who Clean -ryhmässä virinneestä keskustelusta, jonka ansiosta moni sai elämää helpottavan vinkin muotoonommellun lakanan petaamiseen. Tiedätkö sinä jo "lappusäännön"?

"Sain vasta tänään kuulla jotain mullistavaa..."

Facebook-ryhmässä asian esiin ottanut 52-vuotias australialaisnainen myönsi kuulleensa "mullistavasta" metodista vasta hiljattain. 

– Olen 52-vuotias, ja sain vasta tänään kuulla jotain mullistavaa, ainakin minulle, nainen kirjoitti siivousryhmään ja pyysi, ettei saisi osakseen nauruja tai tuomitsemista.

– Kuinka moni teistä tiesi, että pedatessa (muotoonommeltuja lakanoita) lappu tulee aina ylävasemmalle tai alaoikealle? hän kysyi.

Lappu kertoo, miten päin lakana laitetaan

Vinkki tarkoittaa siis sitä, että kun löydät lakanan pesulapun, voit kääntää lakanan saman tien niin, että lappu on sängyn alanurkassa oikealla tai vastaavasti ylänurkassa vasemmalla. Lapun paikkaa kannattaakin vaihdella, jotta lakana ei kulu jatkuvasti samoista paikoista.

– Ne kerrat, kuin olen alkanut levittää lakanaa king size -sängylleni vain ottaakseni sen pois ja kääntääkseni sen seuraavaan nurkkaan, nainen manailee julkaisussaan.

Naurua tai tuomitsemista ei tullut, sillä pian kävi ilmi, etteivät sadat muutkaan ryhmäläiset tienneet tästä. Moni kommentoi kuulleensa asiasta ensimmäistä kertaa, ja kiitteli julkaisijaa arkea helpottavasta kikkakolmosesta.

Asiasta on kuitenkin keskustelu ennenkin. Vuonna 2017 Good Housekeeping kertoi Reddit-sivustolla virinneestä keskustelusta, jossa niin ikään ihmeteltiin tätä "salaista" kikkaa. Jos muuten lappukikkakin on ylivoimainen, eräs Reddit-käyttäjä vinkkasi ostamaan raidallisia lakanoita. Kun raitojen suunta on selvitetty, petaaminen on lasten leikkiä!

Katso myös videovinkki petivaatteiden petaamiseen:

2:00
Oletko jo testannut kääretorttumenetelmää?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja