Nyt-liike liittyy mukaan välikysymykseen al-Holista – kokoomus harkitsee asiaa ylimääräisessä kokouksessa

4:34
Video: Näin lastensuojelu on varautunut al-Holin leiriltä Suomeen palaaviin lapsiin – haastattelussa lastensuojelun johtaja

Nyt-liike lähtee mukaan oppositiopuolue perussuomalaisten välikysymykseen, joka koskee Syyriassa al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten ja Suomesta leirille päätyneiden tilannetta.

– Nettiparlamentin enemmistö oli tätä mieltä, perustelee päätöstä Twitterissä nyt-liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Hjallis Harkimo.

STT:n tietojen mukaan toinen pääoppositiopuolue kokoomus harkitsee, yhtyykö se perussuomalaisten välikysymykseen. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää asiasta ylimääräisessä kokouksessaan.

Myös kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi myöhään tiistai-iltana tiedotteessa, että puolue lähtee mukaan välikysymykseen.

Tiedotteessa perusteltiin, että Syyrian al-Hol leiriin liittyvissä suunnitelmissa on edetty pitkälle ilman selkeää poliittista päätöstä ja eduskunnan informoimista. Kristillisdemokraattien mielestä hallituksen pitää tuoda selkeästi ja rehellisesti esille, mitkä sen aikeet ovat leirillä olevien tuomisesta Suomeen.

Hallituksen vastattava välikysymykseen 15 päivän kuluessa

Perussuomalaiset järjestää tänään kello 11 eduskunnassa tiedotustilaisuuden välikysymyksestä. Perussuomalaisten mielestä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) puheet eivät täsmää julkisuudessa olleiden tietojen kanssa.

Perussuomalaisten mukaan täytyy selvittää, ollaanko Isis-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto puhunut totta aiheesta ja onko hän painostanut ulkoministeriön virkamiestä vaatimalla tältä lainvastaisia toimia Isis-perheiden tuomiseksi Suomeen.

Välikysymys on opposition järein ase, jonka tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus. Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa viidentoista päivän kuluessa.

Saatuaan vastauksen välikysymykseen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään hallituksen tai ministerin luottamuksesta.

Juttua päivitetty kello 10.23: Korjattu perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion nimessä ollut kirjoitusvirhe kuvatekstistä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja