Nyt kannattaa suunnata Korkeasaareen – nähtävillä paljon suloisia eläinpoikasia

Jos olet suunnitellut matkaa Korkeasaareen, nyt olisi hyvä hetki toteuttaa kesäretki. Vilkkaiden aasianleijonapentujen lisäksi eläintarhassa voi tällä hetkellä nähdä monia muitakin eläinten poikasia.

Korkeasaaressa huhtikuussa syntyneet kolme aasianleijonapentua ovat ulkoilleet emonsa kanssa viime viikosta lähtien. Korkeasaaren eläintenhoitoyksikön päällikkö Nina Trontti kertoo, että kun pennut leikkivät, on tarhassa aikamoinen vilinä.

– Juuri tänään juttelin hoitajien kanssa, että nyt kun on vähän viileämpi ilma, niin pennut menevät siellä tuhatta ja sataa. Tänä aamuna emo oli yrittänyt komentaa kahta pennuista, että saisi vähän hillittyä sitä touhua. Mutta sitten kun emo oli saanut kaksi pennuista siirrettyä syrjempään, niin kolmas livahti jo karkuun.

Aina pennutkaan eivät jaksa peuhata: muiden eläinpoikasten tapaan myös leijonanpennut nukkuvat välillä päiväunia.

Pentujen sukupuolesta ei olla täysin varmoja. Kaikki pennut saavat kuitenkin G-kirjaimella alkavat nimet.

– Pentujen nimet menevät järjestyksessä vuoden mukaan. Tämän järjestelyn avulla pysymme paremmin kärryllä siitä, minkä ikäisiä eläimiä tarhoista löytyy.

Poikasia hirvieläimistä jyrsijöihin

Leijonanpentujen lisäksi Korkeasaaresta löytyy muun muassa kaksi mongolianvillihevosen varsaa, sekä takinikili. Takini eli härkägemssi on Himalajalla elävä vuohieläin.

– Takinikili leikkii isompien veljiensä kanssa. Takinit ovat todella perhekeskeinen laji, eli siellä vanhemmat sisarukset osallistuvat myös pienen poikasen elämään, kertoo Trontti.

Vierailija voi nähdä saaressa myös Milun eli kiinalaisen hirvieläimen vasan, sekä metsäpeuran vasan.

Viime huhtikuussa Korkeasaaren gundilauma lisääntyi seitsemällä poikasella, kun kaksi lauman naarasta sai poikasia. Gundi on eteläafrikkalainen jyrsijälaji, joka muistuttaa ulkonäöltään marsua, mutta kestää hyvin kuumuutta ja kuivuutta.

– Gundeja tuli aikamoinen määrä. Nyt ollaan jo mietitty, mihin osa poikasista lähtee. Syntyneille yritetään aina etsiä toisesta eläintarhasta koti, tämä on jo työn alla gundien kohdalla, kertoo Trontti.

Vierailemaan viileänä päivänä

Trontti muistuttaa, että Korkeasaareen ei kannata tulla käymään kovin kuumana kesäpäiväna.

– Kannattaa tulla silloin kun on vähän viileämpää, tuulee vähän enemmän, tai on jopa pieni sade, silloin eläimet ovat aktiivisemmin liikkeellä kuin helteisenä päivänä. 

Lue myös:

    Uusimmat