Mainos

Nyt kannattaa lähteä Lappiin: orastavaa ruskaa voi ihastella miltei kesäisissä lämpötiloissa – etelässä koleaa syyssäätä

Ensi viikko alkaa koko maassa aurinkoisena ja poutaisena, mutta loppuviikosta sää viilenee Etelä-Suomessa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Maanantaina ja tiistaina lämpötila on koko maassa 15 asteen paikkeilla, Lapissa voi olla paikoin jopa lähelle 20 astetta. Aivan etelässä voi paikoin esiintyä sumupilveä.

Keskiviikkona Suomeen alkaa virrata kosteampaa ja viileämpää ilmaa, ja vähitellen sateen mahdollisuus kasvaa. Yöt ovat ensi viikolla kylmiä, pohjoisen selkeillä alueilla käväistään pakkasen puolella.

– Etelässä viilenee päivä päivältä, ja sää alkaa muistuttaa koleaa syyssäätä, Mäntykannas kertoo.

Torstaista eteenpäin lämpötila putoaa etelässä 10 asteen paikkeille, ehkä jopa sen alapuolelle. Pohjoisessa sen sijaan päästään nauttimaan vielä syksyisestä lämmöstä torstaihin saakka.

– Nyt kannattaa mennä Lappiin, sillä siellä on upeaa, lämmintä syyssäätä, ja lämpötilat kipuavat yli 15 asteen, ehkä jopa lähelle 20 astetta. Ruskakin vähitellen alkaa pohjoisimmassa Lapissa.

Ensi viikonvaihteessa sää muuttuu koko maassa syksyisemmäksi, ja syksyn ensimmäinen myrskykin on mahdollinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.