Mainos

Nyt hehkuttaa myös arvostettu Financial Times: 100-vuotias Suomi on ensi vuoden matkailun ykköskohteita

Arvostetun talouslehti Financial Timesin mukaan Suomi on yksi ensi vuoden parhaimmista matkailumaista.

Lehden mukaan vuonna 2017 Suomi päässee vihdoin pohjoisten naapuriensa varjosta, kun maa täyttää sata vuotta. Jutussa mainitaan, että yleisesti ottaen kiinnostunut Pohjoismaihin on kasvanut viime vuosina. Erityisesti maiden suosiota on nostanut kansainvälisesti huomioitu herkullinen ruoka, design sekä Nordic noir, jolla tarkoitetaan Pohjoismaista rikosdraamaa.

Lokakuussa Suomi pääsi ensi vuoden matkakohteiden kolmen parhaan kärkeen myös maailman suurimman matkaopaskirjoja ja digitaalisia sisältöjä julkaisevan yrityksen, Lonely Planetin, Best in Travel 2017 -julkaisussa.

Parhaimman matkakohteen sijan vei Kanada ja toisen Kolumbia. Kolmanneksi yltänyt Suomi on kymmenen maan listalla ainut eurooppalainen maa.

Financial Timesin mukaan Suomeen turisteja houkuttelee Hossaan perustettu kansallispuisto, jossa on loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Matkailijoita kiinnostanee myös Tampereella kesäkuussa avattava Muumimuseo.

Discover the World -matkatoimiston Georgina Hancock kertoo, että heidän kauttaan matkoja Suomeen on ensi vuodelle varattu 27 prosenttia tätä vuotta enemmän.

Suomeen matkustaville Hancock ehdottaa yöpymistä  Beana Laponia -hotellissa Rovaniemellä tai Aurora-sviiteissä Iso-Syötteellä Pudasjärvellä.      

Financial Timesin useista matkailun asiantuntijoista koostuva raati listasi Suomen lisäksi ensi vuoden kärkikohteiksi muun muassa Nepalin, Kenian ja Uzbekistanin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.