Mainos

Nyrkkien jälkiä ovissa, haljenneita kaakeleita – vuokralaisten tuhoista ilmoituksia viikoittain, kuka korvaa?

8:33

MTV Uutiset kertoi viikonloppuna muusikko Sami Saaren ex-vuokralaisesta, joka tuhosi miehen asunnon täysin. Saari ei ole kokemuksensa kanssa yksin, sillä vuokralaisten aiheuttamat tuhot ovat melko yleisiä. Niitä tuleekin If Vahinkovakuutusyhtiön tiedotteen mukaan yhtiön tietoon lähes viikoittain.

Vahinkoja on monenlaisia.

– Osa näistä on pieniä, osa taas isompia vahinkoja, kuten nyrkkien jälkiä väliovissa, rikkoutuneita parvekelaseja, haljenneita kaakeleita sekä kolhiutuneita kylpyhuoneen vesikalusteita. Vastaan tulee myös vuokralaisen havaitsemia vesivahinkoja, joista ei vain ole viitsitty ilmoittaa, If:n korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen kuvailee tiedotteessa.

Saaren kertoman mukaan hänen asuntonsa oli vuokralaisen jäljiltä sotkun ja hävityksen vallassa.

– Lattioilla oli ihmisen ja koiran ulostetta sekä virtsaa, seiniä oli sotkettu ja maalattu, seinissä oli lisäksi koloja ja pöytien pintoja oli viillelty. Selvisi, että siellä oli ollut 13 koiranpentua eli ilmeisesti jotain pentutehtailua. Asunto oli täynnä naisen jättämiä tavaroita ja sieltä löytyi myös huumeita, Saari kertoi MTV Uutisille.

0:40

Vuokralainen vakuuttamaan ja oma vakuutus turvaksi

Vahinkojen yleisyyden vuoksi myös asuintosijoittajien huoli vuokralaisen aiheuttamilta vahingoilta suojautumiseen on If Vahinkovakuutusyhtiön mukaan lisääntynyt. 

Yhtiö kehottaa tiedotteeseen vuokranantajaa vaatimaan vuokralaiselta kotivakuutusta, joka korvaa vuokralaisen irtaimiston sekä huoneiston kiinteälle sisustukselle, esimerkiksi pintamateriaaleille ja kaapistoille, syntyvät korvattavat vahingot.

Aina vuokralaisen ottama kotivakuutus ei kuitenkaan takaa asunnon säilymistä, sillä vuokralainen voi irtisanoa kotivakuutuksen vuokranantajan tietämättä.

Sen vuoksi vuokranantajan kannattaa vakuuttaa myös itse asuntonsa kiinteä sisustus ja mahdollinen oma irtaimistonsa.

– Lisäksi vakuutukseen on järkevää lisätä sijoitusasunnon oikeusturvavakuutus riitoja varten, If:n tuotepäällikkö Laura Utunen selvittää.

Myös huoli asunnon tahalliseen tuhoon on kasvussa. Vakuutusyhtiöt ovatkin vastanneet vuokranantajien huoleen ja kehitelleet vakuutuksen, joka korvaa myös tilanteen, jossa asunnossa syntynyt vahinko on tahallisesti aiheutettu.

– Olemme huomanneet, että asuintosijoittajien tarve vakuuttaa asunto tahallisen täystuhon varalta kasvaa koko ajan. Asiakkaiden toivomuksesta tarjoamme nyt uutta vakuutusta myös näiden vahinkojen varalle, Utunen selvittää.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.