Nyrkkeilytähti nousi kiistattomaksi maailmanmestariksi – uskomaton tyrmäyssaldo sai komeasti jatkoa

Terence Crawford kukisti Errol Spencen teknisellä tyrmäyksellä yhdeksännessä erässä ja vei nimiinsä Los Angelesissa isketyn nyrkkeilyn välisarjan MM-titteliottelun.

Crawfordilla oli entuudestaan WBO-liiton mestaruusvyö, ja nyt hän vei Spenceltä WBA-, WBC- ja IBF-liittojen mestaruusvyöt. Crawfordista tuli ensimmäinen välisarjan maailmanmestari, jolla on kaikkien neljän liiton mestaruusvyöt vuonna 2004 alkaneella neljän vyön aikakaudella.

– Uskon, että näytin tänä iltana, kuinka suuri olen, 35-vuotias Crawford sanoi.

Sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa isketyn ottelun jälkeen hänen saldonsa on 40 voittoa yhtä monesta ottelusta. Voitoista 31 on tullut tyrmäyksellä.

Spence hallitsi ensimmäistä erää, mutta Crawford sai koneensa käyntiin toisessa erässä ja pudotti vastustajansa ensimmäisen kerran erän lopussa.

Spence tokeni jatkamaan, mutta ote oli siirtynyt Crawfordille, joka tomutti vastustajaansa jämäköillä iskusarjoilla esimerkiksi neljännessä erässä. Kehälääkäri joutui tarkastamaan 33-vuotiaan Spencen ottelukunnon, joka riitti lopulta yhdeksänteen erään ja tuomarin päätökseen saakka.

Lue myös:

    Uusimmat