Yllätyskäänne: WBA-liitto teki Robert Heleniukselle kummallisen tempun – "Ei tällaisesta ollut puhetta"

1:05
Videolla juttua Robert Heleniuksen suuresta voitosta Adam Kownackia vastaan.

Nyrkkeilyn WBA-liitto on päätynyt hämmentävään ratkaisuun Robert Heleniuksen kanssa. Helenius on nyt WBA-liiton raskaan sarjan "kultamestari", kun taas supermestari Anthony Joshuan ykköshaastajaksi on tuoreella rankinglistalla yllättäen kirjattu Trevor Bryan. Heleniuksen manageri Markus Sundman hämmästelee tuoretta tilannetta.

Helenius päihitti maaliskuun alussa New Yorkissa puolalaisen Adam Kownackin eliminaattoriottelussa. Nyt Helenius on kuitenkin Joshuan ykköshaastajan sijaan WBA:n kultamestari.

– Ei sellaisesta tittelistä ollut puhetta, vaan se oli eliminaattoriottelu, mikä tarkoittaa, että voittajasta tulee ykköshaastaja, manageri Sundman ihmettelee MTV Urheilulle.

Sundman kyseenalaistaa sen, onko Trevor Bryan todella Joshuan ykköshaastaja. Yhdysvaltalainen Bryan on voittanut ammattilaisena kaikki 20 matsiaan, mutta on viimeksi otellut marraskuussa 2018, jolloin hän päihitti maanmiehensä BJ Floresin.

– Kukaan ei edes tiedä Trevor Bryanin nimeä, eikä hän ole koskaan otellut ketään mainitsemisen arvoista vastaan. Jos katson nimiä ja mietin, haluavatko he Trevor Bryanin vai Robert Heleniuksen Joshuaa vastaan maailmanmestaruusotteluun, vastaus siihen on ihan selvä. Kaikki on kuitenkin rahasta kiinni, eikä Trevor Bryanilla myydä Joshuaa vastaan lippuja tai saada tv-tuloja.

Sundman vakuuttaa, ettei ole tilanteesta huolestunut, vaikka hänkään ei tiedä, mitä kultamestari tarkoittaa. Kultamestaruudesta ei ole WBA:n säännöissäkään mainintaa.

– Onko WBA:n kultamestari kuitenkin ykköshaastaja; onko se parempi vai huonompi paikka? Sundman pohtii kysymystä, johon ei ole toistaiseksi selkeää vastausta.

Jotta tilanne olisi mahdollisimman hämmentävä, WBA:lla on ”supermestari” Joshuan ja ”kultamestari” Heleniuksen lisäksi ”maailmanmestari” Manuel Charr, kun taas Trevor Bryan on ”väliaikainen mestari”.

"Robbe on koko ajan valmis"

Sundman on melko varma, että Heleniuksella olisi joka tapauksessa edessä yksi ottelu ennen mahdollista maailmanmestaruusottelua Joshuaa vastaan.

– Sitäkään ei silti koskaan voi täysin tietää. Tämä on nyrkkeilyä. Paljon loukkaantumisia, riitoja sun muita asioita tapahtuu koko ajan.

Seuraavaan otteluun on Sundmanin mukaan kaavailuissa kova vastustaja, joka olisi MM-haaveiden kannalta myös syytä voittaa.

Sundman myös korostaa, että Helenius pitää itsensä vireydessä, vaikka koronaviruspandemian myötä tilanne on muuten jäissä.

– ”Robben” kanssa on puhuttu, että hän on koko ajan valmis. Jos soitto tulisi esimerkiksi syksyllä, hän olisi kolmen viikon päästä valmis lähtemään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja