Mainos

NY Times: 75-vuotishääpäiväänsä viettävät Harvey, 104, ja Irma, 93, järkyttyivät kaimamyrskyistään

2:06

Yhdysvaltalaisen Schluterin pariskunnan on määrä viettää 75-vuotishääpäiväänsä marraskuussa. He ovat elämässään kokeneet monenlaista, myrskyjäkin, mutta nyt Harveylla, 104, ja Irmalla, 93, vasta hämmästeltävää riittääkin.

– En todella tiedä, miten tässä näin on käynyt. Surullisiahan uutiset ovat, Irma Schluter hämmästeli The New York Timesille Yhdysvalloissa riehunutta miehensä kaimamyrskyä sekä Floridaa lähestyvää hurrikaania, jolla on sama nimi kuin hänellä itsellään.

Lehden mukaan yhteensattumalle on yksinkertainen selitys. Maailman ilmatieteellinen järjestö on nimennyt Atlantilla syntyneitä trooppisia myrskyjä vuodesta 1979 lähtien vuorotellen miehen ja vuorotellen naisen nimellä. Nimeäminen on perustunut kuuteen vuosittain vaihtuvaan nimiluetteloon.

Lehden mukaan tarpeeksi tuhoisien ja tappavien hurrikaanien nimet on kuitenkin jätetty niin sanotusti eläkkeelle. Tällainen hurrikaani oli aina Harvey-hurrikaanin jälkeen nimetty myrsky, Irene, joka "eläköityi" kuusi vuotta sitten. Irene-hurrikaani teki pahaa tuhoa Yhdysvaltain itärannikolla.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin Harveyn jälkeinen myrsky oli vailla totuttua nimeä, joten listalta saatiin seuraava vuorossa oleva nimi, Irma.

Tänä vuonna yhdessä tuhoa kylvävät Harvey ja Irma tulevat luultavasti nimettyä ensimmäistä ja viimeistä kertaa yhdessä.

Schluterit ovat sen sijaan pitäneet yhtä jo 1940-luvun alusta, kun veljeään Spokanessa tapaamaan mennyt Harvey törmäsi lukiolaistyttö Irmaan.

– Halusin odottaa koulun loppuun, mutta hän puhui minut ympäri naimisiin ennen sitä, Irma Schulter muistelee NY Timesille.

Sekä Harvey että Irma olivat asuneet isoissa perheissä lapsuudessaan. Heille tuntuikin luontevalta pitää huolta myös muista lapsista kuin omistaan. Vuosikymmenten aikana pari kasvatti 120 muiden luovuttamaa lasta, joilla oli joko fyysisiä vammoja tai mielenterveysongelmia.

1:52

5:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.