Mainos

Nuorukaisen epäilty murha Nakkilassa: Poliisi löysi useiden ihmisten dna:ta uhrin tavaroista

Lounais-Suomen poliisi on kuullut kaikkiaan kahtakymmentä ihmistä Nakkilassa vuonna 2003 tapahtuneen epäselvän kuolemantapauksen takia.

Tuolloin poliisi päätyi noin 20-vuotiaan miehen kuolemaa tutkiessaan siihen, että kyse oli itsemurhasta. Viime vuonna poliisi kuitenkin avasi asiassa murhatutkinnan poliisille tulleiden uusien tietojen takia.

Avatun tutkinnan aikana poliisilla on ollut vangittuna yksi mies todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä. Hänet päästettiin myöhemmin vapaaksi kohtuullisuussyistä, mutta hän on edelleen jutussa yhtenä epäiltynä.

Poliisi on nyt edistynyt tutkinnassaan siten, että kuolleen miehen omaisuudesta otettujen dna-näytteiden tulokset ovat valmistuneet. Uhrin omaiset olivat ottaneet pari laatikollista miehen omaisuutta talteen ja niistä otetuista useammasta näytteestä on löydetty useiden henkilöiden dna:ta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Sjöblom kertoo MTV Uutisille, että dna:ta saatiin eristetyksi muun muassa vaatteista.

–  Ihan tavanomaisia tavaroita, mitä normaaleista kotiolosuhteista voi löytyä, Sjöblom sanoo muusta omaisuudesta. 

Mikä nyt saaatujen dna-näytteiden merkitys on? 

– Yksittäisenä asiaa selvittävänä tekijänä eivät ole välttämättä ratkaisevia tai merkityksellisiä pelkästään, vaan siinä vaaditaan muutakin kokonaisuutta ajatellen, Sjöblom totetaa.

Tällä hetkellä polisi epäilee tutkinnan perusteella, että nuorukainen joutui henkirikoksen uhriksi ja arvioi, että tekoon ja tapahtumiin liittyy useampi henkilö.

Sjöblom ei kommentoi, kuinka monta epäiltyä jutussa on tai sitä, onko vangittuna olleen miehen dna:ta uusissa näytteissä. 

Lounais-Suomen poliisi ei toistaiseksi ota kantaa teon motiiviin, tekoon epäiltyjen henkilöiden määrään eikä tekotapaan tutkinnallisista syistä johtuen.

Nuori mies löytyi kuolleena omasta asunnostaan tammikuussa 2003. Löydön tekivät uhrin omaiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.