Varastetulla moottoripyörällä poliisia paennut jäi pakettiauton alle – kyydissä ollut nainen loukkaantui, miehelle vankeutta

Varastetulla moottoripyörällä kaahannut kaatui Tampereella niin, että kyydissä ollut matkustaja loukkaantui. Mies itse jäi pakettiauton alle ja sai ehdottoman vankeustuomion.

Mies oli vuoden 2022 kesällä varastanut erään toisen henkilön moottoripyörän ja syyllistynyt sillä liikennerikoksiin. 

Mies oli eräänä heinäkuisena päivänä ollut moottoripyörällä liikkeellä nainen kyydissään, kun pyörän huomannut poliisi oli laittanut päälle pysähtymisvalot. Motoristi oli päättänyt lähteä pakoon ja kiihdytti karkuun.

Nainen loukkaantui miehen kaaduttua

Lyhyen pakonsa aikana moottoripyörää ajanut mies oli ajanut päin punaisia valoja koukaten valoihin pysähtyneen auton ohitse ajoradan ja kevyen liikenteen väylän välistä. 

Joidenkin satojen metrien mittainen pakomatka kuitenkin katkesi onnettomuuteen, kun moottoripyörää ohjannut mies oli huomannut risteyksessä oikealta tulevan pakettiauton. Hän kaatui moottoripyörällä kyljelleen.

Koska moottoripyörän vauhti oli ehtinyt kiihtyä, oli moottoripyörä, sen kuljettaja ja pyörän kyydissä ollut nainen liukuneet asfaltilla. 

Moottoripyörä ja mies ajautuivat risteyksessä tulleen pakettiauton kylkeen niin, että mies jäi kiinni pakettiauton alle. Pyörän kyydissä olleen naisen reisilihas taas revähti onnettomuudessa.

Kiinnioton yhteydessä miehen hallusta löydettiin pieni määrä amfetamiinia.

Vuonna 1984 syntynyt mies tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. 

Rangaistus oli 40 päivää ehdotonta, jota alensi miehen lukuisat aiemmat tuomiot, jossa asia olisi voitu käsitellä. Ilman näitä tuomioita rangaistus olisi ollut oikeuden mukaan kuukausien vankeusrangaistus.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Moottoripyöräilijä pakeni hurjaa vauhtia poliisia Helsingin ydinkeskustassa 1:02
Vuonna 2021 Helsingissä tapahtui poikkeuksellinen takaa-ajotilanne, josta ei lopulta tuomittu ketään.

Lue myös:

    Uusimmat