Nuorten olympiakultaa! Maailmancupissakin säväyttänyt suomalaistähti näytti ylivoimansa

16-vuotias Minja Korhonen on voittanut nuorten olympiakultaa yhdistetyssä maanantaina Etelä-Korean Gangwonissa.

Korhonen otti komennon jo mäkiosuudella ja starttasi ladulle 19 sekunnin etumatkalta.

Korhonen kasvatti hiihto-osuudella etumatkaansa ja hiihti maaliin ykkösenä 47,2 sekunnin erolla Slovenian Teja Paveciin. Tia Malovrh oli kolmas (+1.11,3).

Kolmantena ladulle lähtenyt Suomen Heta Hirvonen jäi lopulta niukasti mitalien ulkopuolelle ollen neljäs (+1.26,8).

16-vuotias Korhonen on esiintynyt tällä kaudella upeasti myös maailmancupissa. Joulukuussa Korhonen nousi ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle, kun hän oli Ramsaun maailmancup-kisassa kolmas.

Korhonen on maailmancupin kokonaistaulukossa tällä hetkellä seitsemäntenä.