Nuorten maailmanmestarilta jäätävä kuti – täräytti pitkän tuskan jälkeen joukkueensa voiton päähän AHL-mestaruudesta

Charlotte Checkersin hyökkääjä Aleksi Saarela räväytti häikäisevän maalin neljännessä AHL-jääkiekkoliigan finaalissa ja johdatti joukkueensa voiton päähän mestaruudesta.

Saarela päätti pudotuspelien avauskierroksen hattutemppuun, mutta sen jälkeen verkko ei ole heilunut. Hän ehti pelata kahdeksan ottelua ilman maalia, mutta viime yönä Chicago Wolves koki Saarelan kyvyt.

Chicago johti finaaliottelua toisessa erässä 3-1, mutta Charlotte kiri ohi. Martin Necas kavensi toisen erän viimeisellä minuutilla ja Nicolas Roy tasoitti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

Peliä oli jäljellä reilut seitsemän minuuttia, kun Saarelan tulinen rannekuti helähti yläkulmaan ja lukemat olivat 4-3.

Roy osui vielä tyhjiin ja Charlotte johtaa 5-3-voiton myötä finaalisarjaa 3-1.

– Totta kai se on rankkaa, kun kiekko ei mene sisään, mutta nyt pelataan pudotuspelejä ja meillä on hemmetinmoinen joukkue ja kaikki neljä ketjua pystyvät maalintekoon. Se auttaa, enkä ole siksi turhautunut kun en ole saanut kiekkoa sisään. Olin helpottunut, kun sain viimein maalin, pudotuspeleissä 16 peliin tehot 7+7 tehnyt Saarela sanoi Checkersin nettisivuilla.

– Se oli iso maali Saarelalta, joka on vaarallinen joka puolella kenttää, ampuu hän mistä tahansa, kehaisi päävalmentaja Mike Vellucci.

Checkersin joukkueessa ovat tällä kaudella pelanneet myös Janne Kuokkanen ja Saku Mäenalanen, mutta kumpikaan ei ole pelannut pudotuspeleissä.

Aiemmin AHL:n mestaruutta on juhlinut 16 suomalaista pelaajaa, viimeksi Miro Aaltonen nosteli Calder Cupia viime keväänä.

Lue myös:

    Uusimmat