Nuorten Leijonien tähtipuolustaja haluaa ison roolin myös seurajoukkueessa – "Minulla on kova luotto itseeni"

6:07
Videolla kuvaa Nuorten Leijonien pronssiottelusta.

Nuorten Leijonien Topi Niemelä valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Niemelä haluaa jatkaa hyviä otteita SM-liigassa ja Kärpät-paidassa.

Niemelä tähditti Suomen puolustusta heti avausottelusta lähtien ja iski koko turnauksen aikana komeat kahdeksan tehopistettä. Huimat otteet palkittiin komeasti, kun hänet valittiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Oululaislähtöinen puolustajalupaus suhtautuu kuitenkin komeaan kunniaan nöyrästi.

– Tietenkin hieno saavutus, mutta en sille nyt kuitenkaan hirveän isoa arvoa anna. Joukkueena lähdimme hakemaan menestystä, joten tämän pronssin voittaminen oli tärkeämpi juttu. Totta kai olen ylpeä ja otettu siitä valinnasta, Niemelä summaa joukkueen etälehdistötilaisuudessa.

Ennen nuorten MM-kisojen alkua Niemelä pelasi SM-liigassa vain yhdeksän ottelua. Vaikka alkukausi menikin hieman alle puolustajan omien odotusten, lähti Niemelä MM-jäälle intoa ja itseluottamusta uhkuen.

– Mulla oli kova luotto omiin taitoihin ja omaan peliin. Alkukausi ei lähtenyt odotetusti, mutta tiesin pystyväni pelaamaan paremmin, Niemelä sanoo.

MM-kisoista Niemelä palaa Ouluun tapissa olevan itseluottamuksen ja pronssisen mitalin kera. 18-vuotias puolustaja haluaa jatkaa hyviä otteitaan myös Kärpissä. Niemelä uskookin vakiinnuttavansa paikan Kärpät-puolustuksessa loppukaudeksi.

– Kyllä uskon, mutta ikinä ei saa olla varma. Aina pitää tehdä hommia, ja siinä on paljon hyviä pakkeja, jotka taistelevat siitä pelipaikasta. Mulla on kova luotto itseeni, Niemelä vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja