Nuorten Leijonien kolmikko yllätti NHL:n kykyjenetsijät – yhden suomalaisen esitys jäi pettymykseksi

5:26
Näin Nuoret Leijonat kaatoi Venäjän MM-pronssiottelussa.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus päättyi Suomen osalta pronssimitaleihin, ja jälkipyykissä esiin nousi muutama yllättävämpikin nimi Nuorten Leijonien ryhmästä. Ainakin NHL-liigan kykyjenetsijöiden papereissa.

The Athletic -sivuston toimittaja Corey Pronman kokosi kisoja Edmontonissa seuranneiden NHL-scouttien arvioita niin kisojen yllättäjistä kuin pettymyksistäkin, samoin kuin tähtikentällisestä.

Pronmanin mukaan arvioitaan antoi "noin 15" kykyjenetsijää, ja heidän äänestyksessään ykköstähdistöön nousi suomalaispuolustaja Ville Heinola. Hän sai tähdistöön seurakseen Kanadan joukkueesta hyökkääjä Dylan Cozensin, puolustaja Bowen Byramin sekä maalivahti Devon Levin. Saksan hyökkääjä Tim Stützle sekä mestaruuden voittaneen Yhdysvaltojen hyökkääjä Trevor Zegras täydensivät scouttien tähdistön, ja Zegras äänestettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi eli MVP:ksi.

Entäpä ne turnauksen yllättäjät? Kykyjenetsijöiden listaan mahtui kahdeksan pelaajaa, joista kolme oli suomalaisia. Scouttien huomio kiinnittyi Pronmanin mukaan etenkin puolustaja Topi Niemelään, jolle annettiin useita ääniä. Myös hyökkääjä Samuel Helenius ja puolustaja Santeri Hatakka yllättivät kykyjenetsijöitä.

Pettymysten listassa olivat niin Venäjän kohuttu maalivahti Jaroslav Askarov kuin Kanadan Quinton Byfieldkin. Suomalaisista mainittiin hyökkääjä Roby Järventie.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja